BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.324,14
HABER /  GÜNCEL

MHP'nin seçim beyannamesi açıklandı

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Ankara'da açıkladığı seçim beyannamesi "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek - Bizimle Yürü Türkiye" adını taşıyor. Programda mazotun 1 lira 75 kuruş, asgari ücretin 1400 TL olacağı vaad edildi.

Abone ol

MHP'nin seçim beyannamesi Ankara Arena Spor Salonu'nda düzenlenen törende açıklandı.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin Ankara'da açıkladığı seçim beyannamesi "Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek - Bizimle Yürü Türkiye" adını taşıyor.

Programda mazotun 1 lira 75 kuruş, asgari ücretin 1400 TL olacağı vaad edildi.

Başkanlık sistemi ve çözüm sürecine eleştiri

MHP lideri Bahçeli konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başkanlık sistemi hedefini eleştirdi.

Bahçeli, parlamenter sistemin uygun yönetim şekli olduğunu söyledi: "Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter milli devlet yapısını esas alan parlamenter sistemi, demokratik siyasi sistemin sürdürülebilmesi bakımından gerekli görüyoruz ve Türk milletine en uygun yönetim şekli olarak değerlendiriyoruz."

Çözüm sürecini eleştiren Bahçeli "Terörün ve bölücülüğün kökünü kazıyacağız. Terörle pazarlıklar derhal bitirilecek. İhanet süreci bıçak gibi kesilecek. İhanete ortak olanlar adalete sevk edilecek" dedi.

"Güvenlik güçlerimizi, kışlada karakollara hapseden uygulamalara mutlaka son vereceğiz" diyen MHP lideri, "Herkes bilsin ki terörün ve bölücülüğün kökünü kazıyacağız. Terörle pazarlıklar derhal bitirilecek, ihanet süreci bıçak gibi kesilecek, ihanete ortak olanlar adalete sevk edilecektir" diye konuştu.

Taşeron işçilere kadro vaadi

Bahçeli iktidarlarında mazotun 1 lira 75 kuruş olacağını söyledi.

MHP programında asgari ücretle ilgili vaatler de yer aldı.

Bahçeli, "Önemle altını çiziyorum, asgari ücreti net bin 400 liraya çıkaracağız. Asgari ücretlilere, büyükşehirlerde her ay 100 lira şehir içi ulaşım desteği vereceğiz" dedi.

MHP programında kamuda çalışan taşeron işçiler, 4/C'liler, vekil, sözleşmeli ile geçici statüde çalışanları kadroya geçirmeyi vaadi de bulunuyor.

Emeklilere Mart ve Eylül aylarında 1400'er lira olmak üzere yıllık iki asgari ücret tutarında emekli desteği hakkı tanınacağı belirtiliyor.

Ayrıca "Muhtaç ailelere, harcama kartı hilal kart imkanı sunulacağı, kamu arazilerini yoksul vatandaşlara tahsis edileceği, yetim ve öksüz çocuklara ylık 100 lira bağlanacağı da" vaad ediliyor.