BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'nin şartlarıyla koalisyon zor gibi

MHP'de AK Parti ile koalisyon müzakereleri öncesi çalışmalar tamamlandı. Görüşmeye Bahçeli'nin yanı sıra bazı genel başkan yardımcılarının da katılması bekleniyor.

Abone ol

İNTERNETHABER- MHP'de AK Parti ile bugün yapılacak koalisyon görüşmesi öncesi tüm çalışmalar tamamlandı. MHP lideri Bahçeli, müzakere ihtimaline karşı Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ile birlikte bazı genel başkan yardımcılarından da hazır olmalarını istedi. İddialara göre Bahçeli, Meclis'teki  görüşmede koalisyon için 4 şart öne sürecek. Bu arada Ankara kulisleri, Bahçeli'nin özellikle Erdoğan ve 17-25 Aralık süreciyle ilgili şartlarının görüşmeleri tıkayacağı için koalisyona zor bakıyor!

MHP-AK PARTİ KOALİSYON GÖRÜŞMESİ SON DURUM NE?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP'nin ardından bu kez MHP ile koalisyon için Devlet Bahçeli'nin kapısını çalmaya hazırlanıyor. Görüşme MHP lideri Bahçeli'nin Meclis'teki odasında olacak. Bu arada MHP lideri son kez kurmaylarıyla bugün bir araya geldi ve müzakereler öncesi, koalisyon için MHP'nin olmazsa olmazları belirlendi.

BAHÇELİ'DEN KOALİSYON İÇİN DÖRT ŞART

MHP lideri Bahçeli'nin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun uzun süreli bir koalisyon teklifiyle gelmesi halinde, MHP'nin şartlarını sıralayacak. Buna göre MHP lideri 17-25 Aralık süreciyle ilgili soruşturmanın "ucu kime uzanırsa uzansın" yürütülmesini ve bu konuda gerekli adımların atılmasını isteyecek.

Bahçeli'nin üzerinde durduğu bir başka konu ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durumu olacak. Bahçeli, koalisyon için Erdoğan'ın Anayasal sınırlarında kalmasını isteyecek.

MHP liderinin üzerinde durduğu bir başka konu ise çözüm süreci... Bahçeli, Başbakan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadesiyle "buzdolabına kaldırılan çözüm sürecinin", fiş çekilerek çürümeye bırakılmasını talep edecek.

Koalisyon görüşmelerinde MHP lideri son Anayasa’nın ilk dört maddesi ve 66’ıncı maddesinde yer alan vatandaşlık tanımından hiçbir şekilde vazgeçilmemesini isteyecek.

SEMİH YALÇIN DA HAZIR BULUNACAK

Bu arada CHP ile yürütülen koalisyon müzakereleri sırasında, AK Parti ile MHP arasındaki temasın sürdüğü, AK Parti'den Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile MHP'den Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın görüştüğü iddia edilmişti. Bu iki ismin yanısıra gerekli görülmesi halinde bazı isimlerin de Meclis'teki görüşmede liderlere eşlik edebileceği belirtildi.

BU ŞARTLARDA KOALİSYON İMKANSIZ

Ankara kulislerinde ise MHP liderinin özellikle, yolsuzluklarla ilgili olarak kullandığı "ucu kime uzanırsa uzansın" ifadesi ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik tutumu nedeniyle, koalisyon görüşmelerinin tıkanacağı belirtiliyor. Bu arada iddialara göre yarın yapılacak görüşmeler sonrası iki lider Salı ya da Çarşamba günü için bir kez daha randevulaşabilir.