BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'nin istediği 3 bakanlık Bahçeli'ye de koltuk var

Ankara'da olası bir AK Parti - MHP koalisyonunda bakanlık paylaşımları konuşuluyor. MHP'nin istediği 3 bakanlık var. Bahçeli de Başbakan yardımcısı olacak.

Abone ol

ANKARA AK parti - MHP ve AK parti - CHP koalisyon pazarlıkları tam gaz sürüyor. Artık bakanlık pazarlıkları ve başbakan yardımcılıkları konuşuluyor.

İktidara yakın isimlerden Abdülkadir Selvi MHP'nin koalisyona girdiğinde hangi bakanlıkları istediğini yazdı. CHP ise Kılıçdaroğlu'nu başbakan yardımcısı olarak görmek istiyor.


Selvi'nin aktardığı Ankara kulislerinden yansıyan koalisyon pazarlıkları;

"Sürpriz görüşmeler yapılıyor. Aracılar vasıtasıyla partiler birbirlerinin nabzını tutuyor. Hatta bir adım daha ileri gideyim, ”CHP kaç bakanlık ister”, “MHP hangi bakanlıkları talep ediyor” gibi çalışmalar yapılıyor.

MHP BU BAKANLIKLARI İSTİYOR
MHP'nin Dışişleri, Milli Eğitim ve Adalet Bakanlıkları üzerinde durduğu söyleniyor. CHP'nin bakanlık talepleri konusunda henüz dışarıya sızan bir bilgi yok. Siyasetin saati erken seçime değil muhtemel koalisyon hükümetlerine göre işliyor.

KILIÇDAROĞLU KIRMIZI ÇİZGİLERİ SİLDİkemal-kiliçdaroğlu-ve-deniz-baykal.jpg
Koalisyon konusunda güçlü bir istek var. Liderler, kırmızı çizgiler üzerinden konuşmuyor.
Başbakan seçimlerden sonra çıktığı ilk yayında, hiçbir opsiyona kapalı olmadıklarını belirtti. “Siyaset kırmızı çizgiler üzerine kurulmaz” dedi. Erdoğan- Baykal görüşmesinden önce konuştuğum CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da yeni sürece kırmızı çizgilerle bakmadığını, uzlaşmayı ön plana aldığını ifade etti.

KILIÇDAROĞLU BAŞBAKAN YARDIMCISI
AK Parti-MHP koalisyonunda nasıl ki Meral Akşener Meclis Başkanı olsun Devlet Bahçeli ise başbakan yardımcısı olarak hükümete girsin isteniyorsa bir AK Parti-CHP koalisyonunda ise Deniz Baykal Meclis Başkanı, Kemal Kılıçdaroğlu ise Başbakan Yardımcısı olsun formülü gündemde.