BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.436,17
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'nin 2014'te alacağı 9 büyükşehir!

Yerel seçimlere iddialı bir şekilde hazırlanan MHP, 9 ışık doktrininden yola çıkarak 9 büyükşehiri alma hedefinde.

Abone ol

Adana, Antalya, Hatay, Mersin, Ankara, Aydın, Sakarya, Samsun, Kocaeli.

24 Ocak'ta Söğüt'teki mitingle seçim startı veren MHP'nin yol haritasına ilişkin ayrıntılar bugün Akşam gazetesinde yer aldı. Seçimlere hazırlanan siyasi partilerde hummalı bir çalışma var. İşte onlardan birisi de MHP.

MHP'Lİ BELEDİYE NASIL OLMALI?

Gazetenin haberine göre, 30 Mart'ta belediye başkanlarıyla Antalya'da toplanacak olan parti yönetimi, yine yerel yönetimlerden gelen raporlar doğrultusunda başkanların karnelerini verecek. Burada ayrıca partinin yerel seçim stratejisi paylaşılacak, 'MHP'li bir belediye nasıl olmalı?' sorusu yanıtlanacak.

9 IŞIKTA 9 BÜYÜKŞEHİR

Partinin kurucu genel başkanı merhum Alparslan Türkeş'in 9 ışık doktrinini şiar edinen parti, 9 ilde büyükşehiri alabilmek için iddialı çalışmalar yapıyor. Bu iller, MHP'nin geleneksel olarak güçlü olduğu Adana, Antalya, Hatay, Mersin. MHP'nin kazanmayı istediği diğer büyükşehirler ise Ankara, Aydın, Sakarya, Samsun, Kocaeli. Diğer illerde de analizler tamamlandı. 2009'da en iyi oy alınan yerler, az farkla kaybedilen belediyeler, parlamento dışı partilerden seçilen belediye başkanları gibi istatistiki çalışmalar yapılıyor.

TEŞKİLATLARA İNİSİYATİF

Adaylar konusunda da teşkilatlara inisiyatif tanındı. "Üzerinde ittifak ettiyseniz adayınızı getirin, açıklayalım" diyerek örgütlere mesaj veren Genel Merkez, nisan ayında bazı illerde belediye başkan adaylarını açıklayacak. Partinin yerel seçimlerde kullanacağı seçim şarkısı da belirlendi.

TARİHİMİZİN EN YÜKSEK OYU

Haberde ayrıca MHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz'in  "MHP, 44 yıllık tarihi boyunca genel seçimler dahil en yüksek oyu, bu seçimde alacak." sözlerine yer veriliyor.