BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,82
ALTIN 2.509,45
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'liler Ultraslan'a minnettar!

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır'dan Başbakan Erdoğan'ı kızdıracak protesto yorumu geldi.. Şandır Arena'daki o pretostoyu bakın nasıl yonummladı..

Abone ol

Türk Telekom Arena'da Başbakan Erdoğan'ın protesto edilmesini değerlendiren MHP'li Şandır'ın açıklamaları iktidar partisini küplere bindirecek. Şandır, Başbakan'ı yuhalayan Galatasaray seyircisinin Türk halkının hislerine, öfkesine tercüman olduğunu iddia etti.

Şandır, genel seçim çalışmaları için geldiği Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde MHP İlçe Teşkilatını ziyaret ederek partililerle buluştu. Mehmet Şandır, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türk Telekom Arena'nın açılışında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik protestodan üzüntü duyduklarını söyledi.

GALATASARAY SEYİRCİSİ HİSLERE TERCÜMAN OLDU

Başbakan Erdoğan'ın protesto edilmesinin hoş olmadığını, ülkeye yakışmadığını belirten Şandır, Erdoğan'ın yaşananlar için Galatasaray seyircisini suçlamak yerine, üzerine düşünmesi gerektiğini savundu.

''Eğer 8 yıl sonra bir stadyum açılışında 10 binlerce kişi Başbakan ve AKP hükümetini, bakanlarını, iktidarı yuhalıyorlarsa, burada demek ki bir sonuç vardır'' diyen Şandır, sözlerini şöyle sürdürdü:

MİLLETE EMANETİ GERİ İADE ETMELİ

''Bana göre stadyum açılışında Başbakan'ı yuhalayan Galatasaray seyircisi, Türk halkının hislerine, öfkelerine tercüman olmuştur, Türk çiftçisine tercüman olmuştur, gençlerimize, iş bulamayan insanımıza tercüman olmuştur. Türkiye'yi etnik temelde ayrıştırıp, bu milletin birliğinin parçalanmasına bir tepkidir, ona sözcülük yapmıştır. Dolayısıyla sayın Başbakan 8 yıl sonra geldiği noktayı değerlendirmeli ve bu millete emanetini geri iade etmelidir.''

SORUMLU HÜKÜMETTİR

Mehmet Şandır, ''Halkın Başbakan'ı yuhalayacak hale getirilmesinin'' sorumlusunun da AK Parti hükümeti olduğunu öne sürdü. Şandır, Gazipaşa'da muz fiyatlarının 2002 rakamlarının gerisinde olduğunu belirterek, ''2002'de muzun bin 750 TL'den satıldığını biliyoruz. O zaman mazot 1 liraydı. Ama bugün mazot 3 lira, muz 1 lira. Bu, çiftçiye zulümdür'' diye konuştu.