BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Yalçın'dan koalisyon yalanlaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti ile koalisyon görüşmeleriyle ilgili çıkan haberleri yalanladı.

Abone ol
MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, AK Parti ile koalisyon görüşmelerinin iki genel başkan yardımcısı ve meclis grup başkanvekili ile yürütüleceği ve bazı şartlar öne sürüleceği iddialarına cevap verdi. Yalçın, iddialar için asparagas nitelemesinde bulundu.

Semih Yalçın, açıklamasında Meclis Başkanlığı seçiminin sonuçlanmasından sonra, gözlerin, koalisyon görüşmelerine çevrildiğini, Türk basınının reyting kaygısıyla, polemik yaratarak, asparagas haber üretmeyi, bunun yalanlanmasından bile haber çıkarmayı gelenek haline getirdiğini, mutfağında "koalisyon senaryolarını pişirmeye" başladığını savundu.
 
"Haberinin kaynağını belirtme zorunluluğu bulunmayan boyalı basının", bu imkanını, aslı astarı olmayan haber ve iddialarla sayfalarını doldurarak kullandığını ileri süren Yalçın, şunları kaydetti:
 
"Televizyonlar da programlarında yakası açılmadık ihtimalleri gerçekmiş gibi kamuoyuna sunmaktadır. Koalisyon görüşmeleri gibi çok ihtimalli senaryolar; basının balık avlamayı en çok sevdiği bulanık sular, haber ısıtmada kullandığı enerji kaynaklarıdır. Burada; doğruluk ve halkı gerçeklerden haberdar etme kaygısı yerine, çıkarlara dayalı gazete ve kanal politikalarıyla, reyting odaklı spekülasyonlar tercih edilmektedir. 
 
Koalisyon senaryolarıyla ilgili, bugün bir gazetede yer alan haberde, 'MHP'nin koalisyon görüşmelerinde bazı şartlar öne sürmeye hazırlandığı' iddia edilmektedir. Ayrıca partimizce, 'koalisyon görüşmelerinin, iki genel başkan yardımcısıyla Meclis grup başkanvekili tarafından yürütüleceği' ileri sürülmektedir. Yandaş basının amiral gemisinin mutfağında ısıtıldığı anlaşılan bu haber, tamamen uydurmadır."