BIST 9.072
DOLAR 32,38
EURO 34,98
ALTIN 2.325,68
HABER /  SEÇİM

MHP'li Vural'dan AK Parti kehaneti

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Zaman gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Ünal'a konuştu.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 2015 seçimlerinde AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacağını iddia etti.

Zaman gazetesi yazarı Mustafa Ünal, MHP'li Vural ile yaptığı sohbetin ayrıntılarını bugünkü köşesine taşıdı. Vural, seçim tahmini, ittifak, ve partisinin stratejisini anlattı. İşte Ünal'ın yazısının ilgili bölümü:

İTTİFAKA KAPIYI KAPATMADI

"MHP, BBP ve Saadet gibi partilerle ittifak yapar mı? Siyasetin mekânlarında sıkça konuşuluyor. Vural, 'Henüz erken...' dedi. Kapıyı kapatmadı. Partide uzun uzun değerlendirilmesi gereken bir konu.

VATANDAŞ DUR DİYECEKMİŞ

Seçim, yeni iktidar çıkarır mı? Herkes gibi Vural da AKP'nin gücünün farkında. Bugünden yarına büyük bir erime beklemek gerçekçi değil. AKP'nin hedefi Anayasa'yı değiştirecek çoğunluğu elde ekmek. 367 olmazsa, referandum rakamı 330... Vural, 'Bu hedefine ulaşması mümkün değil.' derken çok iddialıydı. Vatandaşın 'Dur diyeceği' görüşünde.

TEK BAŞINA İKTİDAR OLAMAZ

Peki tek başına iktidar? 276 ve üzeri yani... Vural'ın beklentisini bir cümleyle özetlemem gerekirse 'AKP birinci parti olur ama tek başına iktidar olamaz'. Dayanağı mı? 30 Mart tablosu... AKP, sonuçları büyük zafer olarak yansıttı. Ancak aldığı oy 270 ile 280 arasında milletvekiline tekabül ediyor. Yani kılpayı tek parti iktidarı.

Vural'a göre AKP, 30 Mart'a göre geriledi. Davutoğlu'nun performansı zayıf. Yüce Divan, AKP'yi sarstı. Vural, AKP'nin oylarının düşeceğine inanıyor. AKP'den MHP'ye daha fazla oy kayacak. 'Zorluklarımız var ama ben seçimden çok umutluyum.' diyor.

MHP'nin stratejisi mi? Tek bir teması yok. Ekonomiden dış politikaya, çözüm sürecinden başkanlık sistemine kadar... Sosyal konular da unutulmayacak. MHP'nin iddialı ve çok yönlü çıkışları olacak. Doğrudan halka dokunacak mesajlar verecek. Hedef 'Gidişatı durdurmak ve milliyetçi iktidar'. Bunun için öncelik algıları değiştirmek..."