BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.438,20
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Vural'dan ağır suçlamalar

Şemdinli'de 8 askerin şehit olmasıyla ilgili konuşan MHP'li Oktay Vural, hükümetin terör politikasını sert bir şekilde eleştirdi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, iktidarın terörle mücadele etmediğini ileri sürerek, ''Çünkü bu konuda politik bir kararlılık yoktur'' dedi.

Oktay Vural, Çorum'da parti binasını ziyaretinde, Hakkari'deki terör saldırısında 8 askerin şehit olduğunu anımsatarak, Türkiye'nin acı bir kayıp yaşadığını, artık sözün bittiği yere gelindiğini söyledi.

PKK İLE PAZARLIK EDEREK

''PKK'yı aklayarak, müzakere ve pazarlık ederek, terörle mücadele edeceklerini zannedenlerin, 'Terör sorunu yoktur, Kürt sorunu vardır' diyenlerin, Türk milletine bedel ödettiğini'' ifade eden Vural, bu girişimlerin, terör örgütünü cesaretlendirdiğini, siyasi ve silah gücü itibarıyla da Türkiye Cumhuriyeti'ni tehdit eder hale geldiğini savundu.

Her gün şehit cenazelerinin geldiğini belirten Vural, şunları kaydetti:

ARTIK SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ

''Bu tablonun sorumlusu kimdir ey Recep Tayyip Erdoğan? Dün İmralı'da bile yolunu bulamayanlar bugün Türkiye Cumhuriyeti devletini zorlamaktadır ve devlet savunmada bırakılmaktadır. Her gün şehitlerimizin sayısı artmaktadır. Türkiye acı bir kayıp yaşıyor. Terör saldırısı sonucu 8 şehidimiz var. Artık sözün bittiği yerdeyiz. Ne hazindir ki Türkiye Cumhuriyeti saldırıya uğramakta ve saldırılardan sonra operasyonlar düzenlenmektedir. Bütün bunlar, AKP'nin girdiği, milletimizin hazmedemeyeceği bir ilişkinin cesaretlendirdiği tablonun neticesidir.''

AK PARTİ'NİN AMACI PKK'YI MUHATAP ALMAK

Oktay Vural, ''AK Parti'nin açılımının asıl amacının terör örgütü PKK'yı muhatap almak, onlarla müzakere yapmak olduğunu'' iddia ederek, AK Parti'nin diğer bir amacının PKK'nın siyasallaşması olduğunu ileri sürdü.

AK Parti iktidarının bunu da Türk milletine hazmettirmeye çalıştığını öne süren Vural, ''Ama Habur'daki görüntüler... Türk milletinin bu tabloyu hazmetmeyeceğini ortaya koymuştur. Kimse milletimizi aldatamayacak. O Habur görüntülerinin promosyonunu yapan Başbakan, 'Türkiye'de terör sorunu yoktur, Kürt sorunu vardır' diyerek açılım peşinde koşan Başbakan, bugün terör örgütünü suçlayarak zeytinyağı gibi üste çıkmaktadır. O gün Habur'da talimatla serbest bırakılanlar bugün tutuklandılar'' diye konuştu.

''TERÖRLE MÜCADELEDE KARARLILIK YOK''

Her gün gelen korucu, polis ve askerlerin cenazeleri geldiğini ifade eden Vural, ''Terörle mücadele edilmiyor, çünkü bu konuda politik bir kararlılık yoktur'' dedi.

MHP'li Vural, ''Başbakan'ın bir taraftan ABD'ye kafa tutarken, bir taraftan da gönlünü almak için heyet gönderdiğini'' savunarak, ''Niye? Tabii sandık göründü. Türkiye acilen bu iktidardan kurtulmalıdır. Başbakan, Türkiye'yi yönetmek yerine, 'cumhurbaşkanlığına nasıl atlarım'ın hesabını yapmaktadır'' görüşünü dile getirdi.

Bu gidişatın iyi olmadığını kaydeden Vural, ''Bu gidişat gidişat değil. Artık mızrak çuvala sığmıyor. Başbakan 'ne kadar şehit olursa o kadar Türkiye'nin iyi ye gittiğini' söylüyor. Bu tabloyu hiç kimse hak etmiyor. AKP oy aldığı kesime ihanet etmiştir. Açılım safsatalarına 'hayır' dedik ve haklı çıktık. Artık AKP'nin millete verecek hiçbir şeyi kalmamıştır'' diye konuştu.