BIST 9.794
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.427,76
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekilden şok teklif: Hadım edilsin

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, cinsel saldırılarla ilgili Meclis'e hadım edilsin teklifi hazırlayarak başkanlığa sundu.

Abone ol

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, cinsel saldırıda bulunan kişilerin hadım edilmesi için yasa teklifi hazırlayarak, TBMM Başkanlığına sunduğunu bildirdi.

MHP'li Ok, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, cinsel suçların AKP hükümetleriyle çığ gibi arttığını belirterek, 2002 yılında ayda 175, yılda 2 bin 100 çocuk cinsel istismar vakası yaşanırken, 2014 yılında ayda 650, yılda ise 7 bin 800 çocuk cinsel istismar vakası adli tıp kayıtlarına geçmiştir. Son 10 yılda cinsel istismara uğrayan çocuk sayısı 250 bine ulaşmıştır. Cinsel saldırı suçlarının neredeyse, yarısı çocuğa yöneliktir." dedi.

Cinsel saldırı suçlarındaki korkunç artışın nedenlerini soran Ok, şunları söyledi: "Her fırsatta yüce dinimiz İslamiyeti siyasete alet ederek, insanların dini duygularını sömürerek, oy avcılığı yapan AKP hükümeti, zinayı suç olmaktan çıkarmıştır. 2008 yılında Devlet Memurluğu Kanunu'ndan, 'yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan' mahkum olanların devlet memuru olamayacağı hükmünü çıkarmıştır. Kanun çıktıktan sonra ülkemizin her ilinden, her gün yüzlerimizi kızartacak ve bizi utandıracak, çocuk ve kadınlara yönelik saldırı ve tecavüz vakaları hızla arttı. AKP'nin tecavüzcüleri koruyan, 'benim tecavüzcüm suçsuzdur' anlayışıyla bu iğrenç suçları işleyenler koruma altına alınmış, kamuoyu tepkisiyle geri adım atılmıştır."