BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li vekil: HDP çok korkuyor!

MHP Isparta milletvekili Nevzat Korkmaz internethaber'e konuştu.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Kürt sorunu yoktur" ifadesini değerlendiren Korkmaz, Erdoğan'ın sözlerinin bir tutarlılığı olmadığını söyledi. Erdoğan'ın daha önce söylediği "Milliyetçiliği ayaklar altına aldık" söyleminin unutulmadığını belirten Korkmaz Demirtaş'ın tek cümlelik grup konuşmasını da değerlendirdi.

Erdoğan ve Demirtaş'ın Batı emperyalizminin bir projesi olduğunu söyleyen Korkmaz, HDP'nin tabanına AKP ile işbirliği görüntüsü vermekten kaçınarak yüzde 10 barajını aşmayı hedeflediğini ama asıl gerçeğin birlikte hareket ettiklerini olduğunu söyledi. Nevzat Korkmaz ayrıca, HDP'nin AKP'nin son zamanlardaki oy düşüşlerinden endişe ettiğini ifade etti.

-Cumhurbaşkanı Erdoğan Balıkesir'de "Kürt sorunu yoktur" dedi. Bu söylemi daha çok MHP söylüyor, ne düşünüyorsunuz? 

TAM ERDOĞANLIK BİR SÖZ

Sayın Erdoğan'ın hem Başbakanken, hem Cumhurbaşkanıyken akşam farklı sabah farklı, Doğu'da farklı, Batı'da farklı konuştuğunu bilmeyen yok. Dolayısıyla söylemiş olduğu "Kürt sorunu yoktur" sözü, kendisiyle çelişkiler içerisinde olan ve karşı karşıya kaldığı sorunlara bir çözüm üretememiş, o an ne gerektiriyorsa onu söylemiş pragmatist bir siyasetçi sözü, bir tutarlılığı yok. Eğer Kürt sorunu yoksa o zaman PKK ile neyi pazarlık ediyorsun, buna bakınca eğer Kürt sorunu varsa neden şimdi çıkıp yoktur diyorsun. Dolayısıyla Erdoğan'ın bu sözlerinin çok tutarlı tarafı yok, tam Erdoğanlık bir söz!

Erdoğan'ın bu sözlerine bakarak bir netice çıkarmaya kalkarsak, yarın bir başka sözle bu söylediklerimizin yam tersini söylemek durumunda oluruz. Bu yüzden bence gülüp geçilebilecek bir söz.

ERDOĞAN TÜRKLÜĞE DÜŞMAN OLARAK HATIRLANACAK

Türk milliyetçileri ya da milli hassasiyetleri taşıyan insanlar Erdoğan'ın milliyetçiliği ayaklar altına aldığını unutmadılar ve Türk milleti AKP'nin MYK'sından bir akademisyenin çıkıp "Türk milleti diye bir millet yoktur, toplama bir millettir" dediğini unutmadı. "Bana Tüklükle gelmeyin" dediğini de unutmadılar, dolayısıyla bütün bunlar ortadayken böyle bir söz söyleyip kaybetmiş olduğu itibarını kazanacağını düşünmek milletin aklıyla alay etmek demektir. Bunlar Erdoğan'ın tarihe geçmiş sözleri ve kendisinden sonra da açıkçası Türklüğe düşman, Türk milletini ağzına almamış bir siyasetçi olarak hatırlanacak.

-Selahattin Demirtaş bu haftaki grup toplantısını tek cümleyle yaptı, gündemi o belirledi, nasıl değerlendiriyorsunuz bu çıkışı?

AKP VE HDP PASLAŞMA İÇİNDE

Ben, HDP ile AKP'nin bir paslaşma içerisinde olduğunu düşünüyorum. Bu, 2010 Anayasa değişikliğinde de görüldü, çözüm sürecinde, Oslo'da, İmralı'da beraberce pazarlık yaptıklarına şahit olduk. Şimdi muhtemeldir ki seçimlere giderken, kendilerinin ağababası olan ve sürekli kendilerinin hamisi pozisyonunu muhafaza eden AKP'nin tek başına iktidarda kalması için sunni bir AKP, HDP çatışması varmı kanaati uyandırmak üzere sanki HDP atağa geçmiş görünüyor. Söylediğim gibi AKP'ye içeriği boş ama toplumda karşılık bulabilecek sloganlarla saldırmaya başladı, bu, cambaza bak cambaza oyunudur. Açıkçası, AKP ve HDP'nin nikahlı iki insan olduğu kanaatindeyim. Bu tek cümlelelik grup toplantısında söylenen "Seni Başkan yaptırmayacağız" sözü özellikle kendi tabanına yönelik "biz sizin hukukunuzu koruyoruz" mesajıdır. Halbu ki şu anda AKP ve HDP aynı amaca kilitlenmiş, aynı yolda yürüyen iki yoldaştır.

HDP AKP'NİN DÜŞÜŞÜNÜ TEHLİKE OLARAK GÖRÜYOR

AKP'nin son dönemlerdeki anketlerdeki aşağıya düşüş trendini HDP de kendi emellerinin gerçekleşmesi açısından bir tehlike görüyor. Acaba nasıl olur da AKP'nin trendini yukarıya çekebiliirm, onu tek başına nasıl iktidar yapabilirim diye düşünüyor. Şu anda AKP dışında, kendisiyle oturup demokratik özerkliğin, genel affın pazarlığını yapacak bir siyasi irade mevcut değil. Bu bakımdan HDP'nin bu saldırı pozisyonuna geçmiş hali AKP'ye yönelik, AKP-HDP işbirliği yapıyor kanaatini ortadan kaldırmak kurgusuyla yapılıyor.

-Demirtaş'ı başarılı buluyor musunuz? 

DEMİRTAŞ VE ERDOĞAN ROLLERİNİ OYNUYOR

Bu Batı emperyalizminin bir projesidir. Bu projede Erdoğan, Demirtaş ve benzerleri sadece kendilerine biçilmiş rolü oynamaktadırlar. Bizim meseleye bakışımız şu; HDP barajı geçse de, Meclis dışında kalsa da zaten onların siyasi emellerini Meclis kürsüsüne taşıyan ve onları gerçekleştiren bir AKP var. Dolayısıyla bizim millete özellikle şikayet edeceğimiz parti AKP'dir, Türk hükümetidir. Buna göre de Demirtaş başarılı olmuş, olmamış, neye göre değerlendireceğiz. Belki sadece kendine biçilen rolü oynama hususunda başarılı olup olmadığı değerlendirilebilir.

-2015 Genel Seçimlerinde MHP'nin oyunu artıracağı konuşuluyor, oy oranı için bir tahmininiz var mı? 

MHP ÇOK BÜYÜK ÇIKIŞTA

MHP'ye yönelik çok büyük bir teveccüh, inanılmaz bir ilgi var. Yapılan son anketler de gösteriyor ki AKP millet tarafından 7 Haziran'da cezalandırılacak, MHP'nin bu milli duruşu da taltif görecek gibi. Oy oranı vermiyorum ama MHP cidden çok büyük bir çıkışta.