BIST 9.451
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.497,39
GÜNCEL

MHP'li Varlı'dan çiftçi isyanı

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı'dan çiftçi isyanı...

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı'nın TBMM'deki sözleri sosyal medyada paylaşım rekoru kırıyor. Muhalefet için değil bir çiftçi olarak konuştuğunu ve yüreğinin yandığını söyleyen Varlı, çiftçinin bitme noktasına geldiğini ileri sürdü. Varlı, ithalata karşı çıktı 2B arazilerinin çiftçilere makul fiyatlarda satışan sunulmasını aksi taktirde bölgede kan dökülebileceğini kaydetti.

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde MHP adanı söz alan Muharrem Varlı, Türk çiftçisinin dünyanın en pahalı gübresini kullandığını ileri sürdü. Buğday hasatı başladığında bakanlığın ithalat gerçekleştiğini bu nedenle de fiyatların düştüğünü ileri süren Varlı şöyle konuştu:

"Enflasyon düşsün diye mısır ve buğday fiyatlarını düşürüyorsunuz, peki cips mi, ekmek mi ucuzladı? Eğer muhalefet yapmak için konuşuyorsam Allah belamı versin, ben çiftçiyi korumak için konuşuyorum. Mısır tam çıktı bir ay önce mısır fiyatın 900-800 lira, hasat başladı bir ithalat kararı fiyat düştü 700 lira. Üreticiyi korumak yerine aracıları, tüccarı, faizcileri koruyorsunuz, paradan para kazananları koruyorsunuz.

Sitene Ekle
Etiketler