BIST 9.729
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.439,54
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Topçu'dan polis koleji tepkisi

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, Polis Koleji'nin kapatılmasına tepki gösterdi, polis alımlarında partizanlık yapıldığını ileri sürdü.

Abone ol
İç Güvenlik paketiyle birlikte Polis Koleji'nin kapatılmasına tepki gösteren MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Zuhal Topçu, devlet vesayetindeki çocukların ailelerine haber verilmeden sokağa terkedildiğini iddia etti. Topçu'ya göre hükümet paralel diye atılan çocukların yerine parti polislerine yer açılıyor!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zühal Topçu, “Paralel diye attıkları çocukların yerine parti polisine yer açıyorlar” dedi. Topçu, yaptığı yazılı açıklama ile AKP’nin Anayasa, hukuk, kanun tanımadığını, iktidar partisine oy isteyen Cumhurbaşkanının da vicdan ve mağduriyet kavramlarından uzaklaştığını söyledi. Topçu, “Bu öğrencilere görülen toplu reva tarihte Firavun ve Nemrut dönemlerinde şimdi AK Parti döneminde yaşanıyor” dedi.
 
HABER VERİLMEDEN ATILDILAR İDDİASI

18 yaşına girmemiş devlet vesayeti altında olan çocukların ailelerine haber verilmeden okul önüne bırakıldıklarını belirten MHP’li Topçu, “Aileleri Anadolu’da olan bu çocuklar soğuk Ankara ayazında kapı önüne konuldular. Bunu yapanlar suç işlemişlerdir. Kapatılan Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi’nin öğrencileri, Türkiye genelindeki sınavlarda son derece başarılı olan seçme öğrencilerdir” diye konuştu.
 
TOPÇU'DAN PARALEL YAPI SORUSU
 
Topçu, AK Parti hükümetinin ‘paralel yapı soruları çaldı’ diyerek toplu bir suç isnat ettiğini belirterek, şu soruları yöneltti:
 
*Bu sınavlar hangi iktidar döneminde yapılmıştır?
 
*O zaman İçişleri Bakanlığı’na hangi şahıs bakanlık yapmaktaydı?
 
*Polis Akademisi ve Güvenlik Bilimleri Fakültesi yönetici ve öğretim elamanlarını kim atamıştır?
 
*Sınavlardaki kriterler neydi? Giremeyen çocuklar hangi kriterleri karşılayamadıkları için kazanamamışlardır?