BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,91
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL

MHP'li Topçu'dan AK Parti'ye sert sözler

MHP Genel Başkan Yardımcısı Zuhal Topçu, AK Parti'yi iki yüzlülükle suçladı. 14 yıllık iktidar döneminde, halka söylenenlerle yapılanların birbirini tutmadığını iddia eden Topçu, laiklik tartışmalarına da sert çıktı.

Abone ol

MHP Ankara Milletvekili Zuhal Topçu, 14 yıllık AK Parti iktidarında halka söylenenlerle yapılanların birbirini tutmadığını söyledi. Eğitim sisteminin mevcut halinin içler acısı olduğunu iddia eden Topçu, iktidarda kalabilmek için insanların kutuplaştırıldığını söyledi.

Zuhal Topçu, TBMM'de CHP'nin Grup Önerisi görüşmelerinde konuştu. Sorumluların her söylediği söze dikkat etmesi gerektiğini belirten Topçu, son aylarda laiklik üzerinden başlatılan tartışmaların ülke için toplum için büyük tehlike oluşturduğunu kaydetti. Laikliğin demokrasinin vazgeçilmez unsuru, din ve vicdan hürriyetinin de teminatı olduğunu ifade eden Topçu, iktidarın taraftar bulmak için toplumun kutuplaştırıldığını söyledi. İşte Topçu'nun o sözleri:

"Ya dindar nesil yetiştirdik ye da kindar nesil! Ya ondan olacaksın ya da öteki taraftan. Ne yazik ki taraftar bulmak için insanlar buna itildi. Toplumun huzuru bozuldu, iki yüzlülük arttı. Bunların son 14 yılda arttığına hep birlikte şahitlik ediyoruz. Ne yazık ki değerlerimiz erozyona uğradı. Yetiştirdiğimiz nesillerin de değerlerden ne kadar uzaklaştığını görüyoruz. 

"DOĞRULUK DENİLDİ, SÖYLENMEDİK YALAN KALMADI"

İnanın ülkedeki eğitim sistemine baktığınızda durum içler acısı. Çocuklarımıza öğretilmesi gereken; doğruluk, dürüstlük, adalet, saygı, sevgi ve tasarrufken; 14 yıllık AK Parti iktidarının yaptıklarıyla söylediklerinin birbirini tutmadığını görüyoruz. Kitaplarda çocuklara tasarruf ve israftan bahsedildi ama millet saraylara milyarların aktarıldığına şahitlik ettik. Dürüstlük ve doğruluk öğütlenirken, bu dönemde torpil ve adam kayırmanın olmadığı tek bir alan kalmadığını görüyoruz. Yine doğruluk denildi ama bu süre zarfında söylenmedik yalan kalmadığına şahitlik ettik."