BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.439,01
HABER /  POLİTİKA

MHP'li Tanrıkulu: Türkiye sırat köprüsünden geçiyor

MHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Kayseri'de 13 askerin şehit olduğu terör saldırısına ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kenan Tanrıkulu, bölücü hainlerin Türkiye'nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşinde olduğunu belirterek, "Türkiye çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıyadır, adeta sırat köprüsünden geçmektedir." dedi. 

Tanrıkulu, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Kayseri'deki menfur terör saldırısının Türk milletini derinden yaraladığını ve çok üzdüğünü belirterek, terör saldırısında şehit edilenlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileğinde bulundu.

 "İstanbul'da da terör saldırısı meydana gelmişti. Orada da canımız yandı. Aslan parçası polislerimizi ve vatandaşlarımızı kaybettik. Görünen o ki hedef alınanlar 1. Komando Tugayından çarşı iznine çıkan askerlerimiz ve vatandaşlarımız." ifadesini kullanan  Tanrıkulu, Türkiye'nin her alanda bıçak sırtı süreçten geçtiğini kaydetti.

Tanrıkulu, güvenlik, jeopolitik riskler, terör, siyasi-ekonomik gelgitlerin ülkenin önünü tıkadığını ve potansiyel gücünü tükettiğini belirtti. 

Türkiye'nin özellikle 2016 yılının ikinci yarısından itibaren çok ciddi anlamda iç ve dış siyasi krizlerle birlikte terörle mücadele, Suriye ve Irak'ta meydana gelen gelişmeler AB ile ilişkilerde tıkanma sürecine girdiğini anlatan  Tanrıkulu,  Türkiye'nin iç ve dış güvenliğinin ciddi tehlike ve tehditlere maruz kaldığını savundu.

Tanrıkulu, "Milli güvenlik sorunları ağırlaşmaktadır. Toplumsal huzursuzluk ve tedirginlik derinleşmektedir. Türk milleti 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin travmasını henüz tümüyle atlatamamıştır. Ülkemiz tarihin en kanlı üç terör örgütü PKK/PYD, IŞİD ve FETÖ'ye karşı Türkiye içinde ve dışında amansız bir mücadele içindedir. PKK ile mücadele Tükiye içinde ve sınır ötesinde sürmektedir. Bölücü hainler Türkiye'nin içini karıştırmak için yeni tezgahlar peşindedir. Türkiye çok ciddi beka sorunlarıyla karşı karşıyadır, adeta sırat köprüsünden geçmektedir." diye konuştu. 

Tanrıkulu, MHP olarak hukukun üstünlüğünün demokrasiden önce geldiğine inandıklarını ifade etti.

TERÖRE KARŞI YEKVÜCUT OLMALIYIZ

Hukukun üstünlüğünün hayata geçirilmemesi durumunda demokrasinin, dikta rejimlerine veya otokrasilere dönüşeceğini ileri süren Tanrıkulu, şöyle devam etti:

"Bu yüzden partimize muhalefet edenlerin gerçek niyeti tam bu zamanda ortaya çıkmaktadır. AK Parti'nin uzun süreden bu yana yürüttüğü hatalı iç ve dış politikalar Türkiye'nin zor günler geçirmesinde büyük rolü bulunmaktadır. Siyasi ve ekonomik istikrar bu hatalı politikalar yüzünden tükenmiş,Türkiye nefes alamaz duruma gelmiştir. Bugün gelinen noktada partimizin yol göstericiliğinin hemen her alanda haklı olduğu, savunduğu firiklerin isabetli ve çözüm önerilerinin doğruluğu birer birer ortaya çıkmıştır. Başta terörle mücadale ve dış politika olmak üzere Türkiye'nin temel sorunlarına MHP çerçevesinden bakamayan AK Parti'nin bu meselelerin neredeyse tamamında partimizin çizgisine gelmesini ülke adına önemli bir gelişme olarak görüyoruz." 

Terörün yurt sathına yayıldığını vurgulayan Tanrıkulu, devletin, ülkenin her yerinde üzerine düşeni yaparak, bu mücadeleyi yürütmesi gerektiğine işaret etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katılımıyla hafta içinde yapılan liderler zirvesinde kabul edilen firiklerin birlik, bütünlük kültürünü gösterdiğine dikkati çeken Tanrıkulu, "Millet olarak artık teröre karşı yekvücut olmalıyız ve bunun devamını da getirmek zorundayız. MHP sadece bugüne ait değil çok uzun süreden beri terörle mücadelede müzakerelerin bir kenera bırakılmasını savunmuştur. Bizim açımızdan sevindirici olan bu düşüncelerimizin devlet tarafından paylaşılması ve kabul edilmesidir." dedi. 

Basın toplantısına MHP genel başkan yardımcıları Mevlüt Karakaya, Mehmet Günal ile MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural  da katıldı.