BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,00
ALTIN 2.326,09
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Sinan Oğan'ın şok IŞİD iddiası

Musul konsolosluğunun basılacağını bilen MHP'li Sinan Oğan bu kez Meclis'in vurulacağı iddiası ile gündem yarattı.

Abone ol

Musul Konsolosluğu baskınını 15 saat öncesinden haber veren MHP'li Sinan Oğan yine şok bir iddiayı gündeme taşıdı. Terör örgütü IŞİD'in sosyal medya üzerindeki etkisini anlatan Oğan, IŞİD Türkiye'den terörist topluyor dedi, Türkiye'ye de etkili saldırıların olabileceğini iddia etti.

MHP'li Iğdır Milletvekili Sinan Oğan: "IŞİD'in sosyal medya üzerinden gönderdiği bir talimatla, Meclis de dahil olmak üzere, bir çok yere etkili saldırılar düzenleyebilecek elemanlar, internet üzerinden online yetiştiriliyor" dedi.

HDP, Danışma Kurulu'nda anlaşma sağlanamaması üzerine, IŞİD ve El Nusra'ya ilişkin araştırma önergesini Genel Kurul'a getirdi.

Önerinin lehinde konuşan CHP'li Özgündüz, terör örgütü IŞİD'in başının, Irak eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi olduğunu iddia ederek, AK Parti'ye, "Siz onu Türkiye'de misafir ediyorsunuz" dedi.

AK Parti Amasya Milletvekili Naci Bostancı, Tarık Haşimi'nin, Irak'taki iktidarın Sünnilere yönelik kıyıcı politikasından dolayı Irak'tan kaçtığını ve Türkiye'ye sığınmak zorunda kaldığını söyleyerek, "Biz her türlü mazluma destek vermiyor muyuz? Bütün mazlumlar bizim için kutsaldır" dedi.

IŞİD MECLİS'İ VURABİLİR

IŞİD'in katliamlarının gündeme getirilmediğini ileri süren Oğan, IŞİD saflarında 5 bine yakın Türk'ün olduğunu iddia etti.

Oğan, IŞİD'in Avrupa'daki Türkler üzerinde etkili olduğunu ve oralardan da örgüte katılım olduğunu belirterek, "Bir süre sonra IŞİD'in doğal müttefikleri ortaya çıkacaktır. IŞİD'in sosyal medya üzerinden gönderdiği bir talimatla, Meclis de dahil olmak üzere, bir çok yere etkili saldırılar düzenleyebilecek elemanlar, internet üzerinden online yetiştiriliyor. İçişleri Bakanı Peygamber efendimize laf edeceğine bunlarla ilgilensin. Bugün hiç bir terör örgütünde olmayan sosyal medya desteği IŞİD'in elinde var. IŞİD, insanlarımızı etkileyerek inandırılmış terörist haline getirebiliyor. IŞİD'in Türkiye'deki ayakları başta olmak üzere, Ramazan boyunca camilerde para toplayanlar başta olmak üzere, IŞİD'e Türkiye'den giden yardımların bir an önce mercek altına alınması lazım" diye konuştu.