BIST 9.076
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.301,39
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Semih Yalçın'dan 'azınlık hükümeti' açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, gündemi sarsan azınlık hükümeti açıklamasına ilişkin, AK Parti hükümetiyle seçime gitme seçeneğine sıcak bakmadıklarını belirtti.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Habertürk TV canlı yayınında, gündeme bomba gibi düşen 'azınlık hükümeti' ve 'erken seçim' açıklamasına ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu.

Yalçın, geçtiğimiz günlerde Reuters haber ajansında 'Kasımda erken seçim yapılması konusunda uzlaşırsak AK Parti azınlık hükümetine destek verebiliriz' dediği yönünde servis edilen ve sonradan yalanladığı ifadelere ilişkin getirdiği açıklamada, AK Parti ve CHP koalisyonunun önüne geçecek herhangi bir adım atmadıklarını, AK Parti hükümetiyle seçime gitme seçeneğine en başından beri sıcak bakmadıklarını ve  CHP- AK Parti koalisyonunun kurulamaması durumunda bunun sorumluluğunun MHP'ye yıkılması için zemin hazırlandığını ifade etti.

mhp-semih-yalcin-erken-secim-azinlik-hukumeti-aciklamasi.20150806135055.jpg

İşte Yalçın'ın o açıklamalarından kritiks atırlar: 

KOALİSYON TARTIŞMALARI

MHP'nin öngörüsü ve samimi isteği, ülkenin içinde bulunduğu gerilimi de ortadan kaldırabilecek kuvvetli bir yapının, bir hükümetin teşkili meselesidir. Biz bunu istiyoruz. Ama bunu isterken MHP de AKP ile görüşüyormuş' şeklindeki bir takım haberlerin çıkmasını da bu AKP-CHP koalisyonuna sekte vurulması olarak mütalaa ediyoruz.

ERKEN SEÇİM

Erken seçim, şu an için konuşulması biraz zamansız gibi geliyor. Biz AKP'nin azınlık hükümetini desteklemiyoruz. İkincisi, Anayasa'nın 114. maddesine göre 45 günlük dolduktan sonra 4 yapılı seçim hükümetinin teşkilinde de yer almayacağız. Daha önce ifade ettiğimiz gibi aynı çuvala girmeyiz dediğimz HDP ile böyle bir rol üstlenmeyeceğiz. Bu bir anlamda 3 partinin böyle seçim hükümeti kurarak yollarına devam etmesi ile mümkün olabilir.

AKP hükümetiyle seçime gitme seçeneğine sıcak bakmayız.

AZINLIK HÜKÜMETİ

Bizim açımızdan hiç masaya gelmedi.

AK PARTİ-MHP KOALİSYON GÖRÜŞMESİ

Ekonomi ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile 2 kez görüştük, ikisi de koalisyon görüşmesi değildi.

"VİSKİ İÇİN HDP'YE OY VERENLER" AÇIKLAMASI

Sayın Devlet Bahçeli bu sözü HDP seçmeni için söylemedi. Siyaseti şekillendirmek için HDP'ye oy verenleri kastetti.