BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,02
ALTIN 2.323,50
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Özcan Yeniçeri'ye liste şoku!

Dün tüm Türkiye'nin gözü partilerin YSK'ya teslim ettiği aday listelerindeydi. Ve tabii Milletvekillerinin de...

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

7 Haziran'da yapılacak Genel Seçim için partilerin aday listeleri dün YSK'ya teslim edildi. Aday adayı olan, ancak listede adını bulamayan bazı vekiller tepkilerini dile getirdiler.

MHP ADAYLARI TAM LİSTE - TIKLAYIN

MHP'nin öne çıkan isimlerinden Ankara milletvekili Özcan Yeniçeri de listede adının olmamasına şaşıran vekillerden. Yeniçeri, kimseye kırgın değilim dese de, aday listesinde adının olmamasına şaşırdığını, Meclis'in kendisine ihtiyacı olduğunu düşündüğünü söyledi.

MECLİS ELİMİ KOLUMU BAĞLIYORDU

Kimseye hiçbir kırgınlığım yok, bu tamamen taktirdir, bu son derece soğal bir şey. Siyasette duygusallık olmaz, siyasetin çoğu zaman da mantığı da olmaz. Benim siyaset haricinde entelektüel yanım da var, ben şimdi o yön üzerinden çalışacağım, bize böyle uygun görülmüştür, biz de bize uygun görülen bu çerçeve içerisinde hareket edeceğiz. MHP sıradan bir parti değil, bir dava partisi, bir fikir partisi, bir ahlaki harekettir ve dolayısıyla ben hareketin sadece siyasi yönleriyle değil, diğer yönleriyle de ilgilenen biriydim, şimdi de öbür yönleriyle faaliyetleri alabildiğine yürüteceğim. Meclis biraz elimi kolumu bağlıyordu, şimdi biraz daha özgür oldum.

TBMM'NİN BANA İHTİYACI VARDI 

Ama doğrusunu söylemek gerekirse böyle bir karar beklemiyordum. Aday adaylığına müraacat etmek de istemiyordum hanımın rahatsızlığından dolayı ama çevrem ve bazı partililer aday olmam gerektiğini söylediler, hanım da izin verince başvuru yapmıştım ama böyle taktir edildi. Aslında böyle olunca biraz daha rahatlamış oldum ama böyle bir sonuç beklemiyordum çünkü ben Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin Özcan Yeniçeri'ye, şu andaki kritik süreçte ihtiyacı olduğunu düşünüyorum, be Meclis'te bir ses olarak vardım ve devam etmesi gerekiyordu ama bizim yerimize gelen arkadaşlar bu görevi layıkıyla yapacaklardır.