BIST 9.775
DOLAR 32,55
EURO 35,00
ALTIN 2.435,21
HABER /  GÜNCEL

MHPli Duraka suç duyurusu

Ferdi Tayfur'un "Emmioğlu" şarkısı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın başına bela oldu. Durak hakkında suç duyurusu yapıldı.

Abone ol

Adana Barosu avukatlarından Mustafa Çinkılıç, sanatçı Ferdi Tayfur'a, ''Emmioğlu'' şarkısını Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'a uyarlaması karşılığı para ödendiği iddiasıyla Durak ve Altın Koza A.Ş yetkilileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Çinkılıç, Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı'na verdiği şikayet dilekçesinde, Başkan Durak ve Altın Koza A.Ş yetkililerinin, şarkının uyarlanması karşılığında Ferdi Tayfur'a para ödenmesinin, ''görevi kötüye kullanmak ve teşekkül halinde kamuyu zarara uğratmak'' suçunu işlediklerini öne sürdü.

Şikayet dilekçesinde, iddiaya konu olan ödeme miktarının, makbuzun Adana'da yayın yapan bir televizyon kuruluşunun programında da belgelendiğini savunan Çinkılıç, iddiasında şu görüşlere yer verdi:

''Televizyon yayınında ortaya çıkan, sadece tek kalem harcamadır. Adana Basın İlan Kurumuna şüpheli şirket yetkililerince verilen ilanlar istenip incelendiğinde, daha fazla ayrıntının ortaya çıkacağı kanaatindeyiz. Durak'ın, kamu parasını çeşitli yol ve yöntemlerle denetim dışına çıkarak kişisel çıkarlara kullanması yasal değil ve kamunun zararınadır. Kanaatimizce şüphelilerin bu davranışı, göreve kötüye kullanmak ve işbirliği halinde kamuyu zarara uğratmaktır. Bu konuyla ilgili olarak gerekli araştırmaların yapılıp, tanıkların dinlenerek şüpheliler hakkında kamu davası açılmasına karar verilmesini talep ederim.''