BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Çetin'den kafa karıştıran iddia

MHP Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, Tuğrul Türkeş'e yüklendi, "Türklük davasına kaça ihanet ettin?" diyerek kafa karıştırdı.

Abone ol
MHP Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Şefkat Çetin, AK Parti'nin MHP'nin arka kapısından sızarak Tuğrul Türkeş'i devşirdiğini iddia etti. Türkeş'in miras yedi bir evlat olarak kendisini bir kez daha pazarladığını söyleyen Çetin, Alparslan Türkeş'in kemiklerinin sızlatıldığını söyleyerek Tuğrul Türkeş'e "Soyadına ve Türklük davasına kaça ihanet ettin" diye sordu!

Şefkat Çetin, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun seçim hükümeti için bakanlık teklifi götürdüğü Tuğrul Türkeş'i çok sert bir dille eleştirdi. Tuğrul Türkeş'in AK Parti-HDP hükümetine meşruiyet kazandırmak amacıyla Cumhurbaşkanlığı Saray'ı tarafından devşirildiğini söyleyen Çetin, açıklamasında şunları söyledi;

"Geçmişteki ATP girişimi ve DYP macerasından ders alsa, bir kere daha aynı hataya düşmez, Ülkücülerin rahmetli babasının hatırına kendisini affettiğini algılardı. Tuğrul Türkeş'in mirasyedi bir evlat olarak kendisini bir kere daha pazarlaması, milyonlarca Ülkücüyü hüzne boğmuştur. Türkiye bundan önce pek çok siyasi transfere şahit olmuştur ancak Ülkücü Hareket için böylesi bir satışın örneği yoktur.
 
"AKP,DEVŞİRDİĞİ İSİMDEN KOALİSYON SÖZÜNÜ ÇOK ÖNCEDEN ALMIŞTIR"
 
Seçimlerde tek başına hükümet yetkisi elinden alınmasına rağmen iktidarı paylaşmaya yanaşmayan AKP yöneticilerinin ve Saray'daki Sultan özentisinin gönüllerindeki hükümet modeli ortaya çıkmıştır. Türkiye'yi yeniden seçime götürecek hükümette kabak gibi ortaya çıkan AKP-HDP ortaklığı, transfer edilen devşirmeyle kamufle edilerek algı operasyonu tamamlanmıştır. Türkiye'nin yeni hükümeti AK-PKK ve devşirme ittifakıdır. Seçim hükümeti kurma çalışmalarını pazarlarda ucuza mal kapatan tüccarlara mahsus kıvraklıkla yürüten AKP'nin, Türkeş soy isminden başka bir kıymeti harbiyesi olmayan şahsı çok önceden tezgâhına düşürdüğü anlaşılmaktadır. AKP daha önce de bir başka Türkeş ismini ihanet projelerine perde olarak kullanmayı denemiş, ancak üzerine sinmiş bölücülük ve hırsızlık lekelerini gizleyememiştir. Türkiye'de iki aydır koalisyon kurulamamasının sebebi de böylelikle ortaya çıkmıştır. MHP'nin ileri sürdüğü dört şarta burun kıvıran AKP, MHP'nin içine arka kapıdan sızarak devşirdiği isimden koalisyon sözünü çok önceden almıştır. Böylesine kirlenmiş bir yapıyla ve üstelik bölücü ortaklarına rağmen gizlice görüşerek ahlaksız tekliflerini kabul eden Tuğrul Türkeş, Türk siyasetine yeni bir siyasetçi tipini kazandırmıştır. Belki siyasetçi alınır satılır ama MHP'nin herhangi bir siyasi parti değil, varlığını büyük Türk milletine adayan bir dava partisi olduğunu unutmuştur.
 
"ÜLKÜCÜLÜK BİR ŞEREFTİR VE ŞEREFİN ASLA TAVİZİ OLMAZ"
 
Türkiye bundan önce pek çok siyasi transfere şahit olmuştur ancak Ülkücü Hareket için böylesi bir satışın örneği yoktur. Çünkü milliyetçi ülkücü dünya görüşü ve Türklük değerlerine düşmanlığını politikalarıyla ispat etmiş bir siyasi yapıya, üstelik kendi eleştirileri de ortada iken geçebilecek bir karaktere Ülkücü Hareket'te bugüne kadar rastlanmamıştır. Tuğrul Türkeş, daha önce söylediği bütün hakaretleri yalayıp yutarak Tayyip Erdoğan'ın emrine giren Numan Kurtulmuş'u kıskandıracak bir kıvraklık sergilemiştir. 
 
"BU DÖNEKLİĞİ GÖSTEREN ALPARSLAN TÜRKEŞ'İN SOY İSMİNİ TAŞIYORSA, DAVASINA İHANET ETMİŞ DEMEKTİR"
 
Türkiye'de bugün saflar çok daha netleşmiştir. Bir tarafta yeni Türkiye, ikinci cumhuriyet ve demokratik cumhuriyet söylemlerinin ardına gizlenmiş Türk düşmanları saf tutmuştur. Milliyetçi Ülkücü Hareket ise milli üniter devlet yapısının ve Türklük davasının yegâne savunucusu olarak mücadelesini her cephede tek başına sürdürmektedir. Bugün Milliyetçi Hareket Partisi'ni satanlar, aslında milli bir davadan vazgeçerek gayrı milli cephenin hizmetine girmeyi göze almışlardır. Hele de bu dönekliği gösteren Alparslan Türkeş'in soy ismini taşıyorsa, hem davasına hem de Türkeş ismine ihanet etmiş demektir.
 
"KAÇA İHANET ETTİN?"
 
Türkeş soyadına ve Türklük davasına kaça ihanet ettin? AKP-HDP hükümetine meşruiyet kazandırması amacıyla kaçak saray tarafından devşirilen Tuğrul Türkeş, Ülkücü Hareket'te şahsi bir karşılığı olmadığını çok kısa bir süre içerisinde anlayacaktır."