BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.430,50
HABER /  GÜNCEL

MHP'li Cemal Enginyurt'tan olay itiraf! Kırdığım iPhone telefon...

ABD'nin Rahip Brunson için Türkiye'şe yaptırım uyguladığı dönemde ABD'yi protesto için iPhone telefon kıranlar arasında olan MHP Milletvekili Cemal Enginyurt, "Iphone'u kırmadım. O demoydu" itirafında bulundu.

Abone ol

MHP Genel Kurulu'nda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile MHP Giresun Milletvekili Cemal Enginyurt arasında yaşanan tartışma sırasında MHP'li Engunyurt'tan olay bir itiraf geldi. MHP'li Enginyurt, Rahip Brunson için ABD'nin yaptırım kararını iPhone telefonunu kırarak protesto etmiş Brunson'un tahliye edilmesinin ardından ise "Brunson ilk uçağa bindi, gitti. Kaldık ya la ortada. iPhonu'umu verin" twiti atmıştı. Enginyurt o olayla ilgili olay açıklamalar yaptı.

CHP'Lİ ÖZEL HATIRLATINCA... CHP'li Özgür Özel, MHP'li Cemal Enginyurt'u eleştirerek "Önce, ABD'yi protesto etmek için Iphone'u kırıp sonra 'Brunson gidince orta kaldık, gitti bizim Iphone.' diyen biz değiliz. 'Bu nasıl ittifak?' diye serzenişte bulunup, 'AK Parti için 31 Mart'ta durum hiç de iyi görünmüyor' diye başlayan açıklamadan sonra Sayın Devlet Bahçeli'nin 'Açıklamaları kendisini bağlar, bizi bağlamaz' açıklamasının ardından 'Doğru söylüyor Genel Başkanım, benim sözlerim değil, Genel Başkanımın dedikleri doğru' diyen ben değilim" dedi.

IPHONE'U KIRMADIM O DEMO TELEFONDU... Bunun üzerine Cemal Enginyurt, "Iphone'u kırmadım. İl başkanım yanımda, basın bunu haber yapsın diyerek, demo bir telefonu kırmıştır, maksat bunun haber olmasıydı. Niyetimiz, maksadımız belliydi." dedi. O gün Türkiye'ye başlatılan saldırıya karşı Cumhurbaşkanı'na destek vermek istediğini belirten Enginyurt, "Arkasından, doğrudur, Brunson serbest bırakılınca sitemimizi ifade ettik" diye konuştu.

'IPHONE'UMU VERİN. ÇOK BOZULDUM' TWEETİ... Bunun üzerine Enginyurt'un "Ben iPhone'umu kırmadım" dediğini hatırlatan Özel, Enginyurt'un "Brunson yüzünden Amerika'yı protesto edeceğiz diye iPhone'u kırdık. Brunson ilk uçağa bindi, gitti. Arkadaş, Amerika'yla aram açıldığına mı yanayım, kırılan iPhone'uma mı üzüleyim, ajan Brunson'un serbest kalmasına mı kızayım? Kaldık ya la ortada. İPhonu'umu verin. Çok bozuldum, ona göre" şeklinde tweet attığını hatırlattı.