BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.501,34
HABER /  GÜNCEL

MHP'li başkan maaş için çiftçilik yaptı

Bilecik'in Yenipazar ilçesinde maaşları ödeyemeyen belediye, 80 dönümlük araziye buğday ekti.

Abone ol
BİLECİK'in Yenipazar ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı İlhan Özden, personelin maaşlarını ödemekte zorluk çektiğini belirterek, ek gelir elde etmek için belediyeye ait 80 dönümlük tarlaya buğday ektirdi. Kendisine ait traktörle tarlayı süren başkan Özden, ekilen buğdaydan 20 bin lira gelir beklediklerini belirtti.
 
Son yapılan yerel seçimlerde Yenipazar İlçe Belediye Başkanı Seçilen İlhan Özden, belediyeyi 2 milyon 200 bin lira borçla devraldığını söyledi. 10 personelin maaşlarını ödemekte güçlük çektiklerini anlatan Özden, belediyeye yeni gelirler bulmak için çalışma yaptıklarını belirtti. Özden, bu kapsamda belediyeye ait 80 dönümlük tarlaya buğday ekmeye karar verdiklerini belirterek şöyle konuştu:
 
"Bu tarla atıl vaziyette bekliyordu. Belediye meclisindeki arkadaşlarımızla bu konuyu değerlendirdik. Belediyemize nasıl katkı sağlayabiliriz diye düşündük. Bölgemiz genelde tarımla geçim sağlanıyor. En güzel ekimin de buğday olacağını düşündük, böylelikle atıl vaziyetteki bu arazinin hem ilçe ekonomisine, hem de belediye bütçesine bir gelir olacağı kanaatine vardık. Kanaate varmakla olmuyor işi uygulamaya geçirmek gerekiyor. Tarım müdürlüğünden arkadaşlarla konuyu istişare ettik. En iyi ekimin buğday ekimi olacağına karar verdik. Verimi arttırmak için arazinin nadasa bırakılması gerektiğini söylediler. Biz de toprağı dinlendirdik. Kasım ayında yağmurlar yağdıktan sonra tarlayı ekmeye karar verdik. Buradaki bir üretici firmamızdan fiyat aldık. Durumu anlattık, kilosu 1.80 lira olan tohumluk buğdayı sağolsun arkadaşımız alış fiyatına, 1 liraya verdiler. 2020 kilo tohum kullanarak bu ekimi gerçekleştirdik."
 
30 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve başladığını belirten İlhan Özden, "1 Nisan'da muhasebe müdürümüz önümüze bir tablo getirdi. 2 milyon 200 bin TL borç. Yenipazar Belediyesi için çok ciddi çok büyük bir borç bu. Bin nüfuslu bir ilçe burası. İller Bankası'ndan bu ay itibariyle gelecek para öyle zannediyorum ki 14 bin TL. 30 bin TL personel gideri var. Üzerine daha 16 bin TL para ekleyeceksin ki, çalışanın borcunu ödeyebilesin. Çalışan dediğimizde 11 kişi benimle birlikte. Buna bizim bir çare bulmamız gerekiyordu. Kara kara düşünmekle, dert yanmakla bu belediye başkanlığı yürümeyecekti ve ekmeye karar verdik. Benim buradan elde etmek istediğim gelir 20 bin TL civarında net kar bekliyorum" dedi.
 
Ailesinin çiftçi olması nedeniyle kendilerine ait traktörle tarlayı süren, buğday tohumlarını da belediye çalışanlarına ektiren İlhan Özden, ilçelerindeki Karahasanlar Kanyonu'nun turizme açılması için de çalışmalar yürüttüklerini sözlerine ekledi.