BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,65
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bal kasetlerin faillerini sordu?

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Meclis'te "MHP'ye kurulan tuzağın failleri nerede diye hükümete çıkıştı?

Abone ol
MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, TBMM Genel Kurulu’nda haberleşme özgürlüğü ve özel hayatın gizliliğinin ihlaline ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin görüşmelerde konuştu. Bal, dinlemeler konusunda Türkiye’de çifte standart uygulandığını söyleyerek, AK Parti'ye yönelik herhangi bir olumsuzlukta faillerin anında bulunduğunu söyledi "MHP'ye kurulan tuzağın failleri nerede" diyerek hükümete çıkıştı!

MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına ilişkin görüşmede yaptığı konuşmada, özel hayatın gizliliği ve haberleşme hürriyetinin önemine vurgu yaparak, yasa dışı dinlemelerin, virüs gibi Türkiye’ye nüfus ettiğini söyledi.

Anayasa’da “özel hayatın gizliliği ve haberleşme hürriyetinin” korunduğuna dikkat çeken Bal,  Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda, dört siyasi partinin yeni anayasada, bu ilkeleri temel değer olarak kabul ettiğini anlattı. Özel hayatın gizliliği ve haberleşme hürriyetinin sokakta satılan 25-30 liralık aletlerle tehdit edilir hale geldiğini iddia eden Bal, 
yapılan bir ankette vatandaşların yüzde 71,6’sının bizzat kendisinin telefonunun dinlenildiğine inandığını hatırlattı.  Bir köşe yazarının nitelemesiyle “hayasız kulakların”; yargıyı dinlediğini, savcıya başsavcıyı dinlettirildiğini söyleyen Bal, Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin, hatta Genelkurmay başkanlarının en mahrem toplantılarının dinlendiğini söyledi. 

SUÇUN FAİLLERİ NEREDE?

MHP’ye kurulan tuzak internet siteleriyle ilgili her türlü bilgi ve belgenin bulunmasına, faillerin belli olmasına rağmen aradan geçen iki yıla rağmen AKP hükümetinin hiçbir adım atmadığını ifade eden Bal, yürütülen soruşturmayla ilgili şunları söyledi:

“Milliyetçi Hareket Partisi aleyhine kurulmuş olan hain tuzak İnternet sitesinde yayınlandı. Bunu yayınlatanın kim olduğu belli. Bunu yayınlatan, Adalet ve Kalkınma Partisinin İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Faruk Bayındır. İnternet sitesine para ödemiş, ödediği kredi kartının numarası belli. İnternet sitesiyle telefonla konuşmuş, konuştuğu telefon belli. Aradan iki yıl geçmiş, suçun faili yok. Kim bulacak bu suçun failini? Siyaseten sorumlu olan AKP; Hükûmet, bitti. Anayasa’ya göre, işlenmiş suçların soruşturulması görevini kolluk güçleri yapacaktır. Elbette ki savcının denetimi vardır ama kolluk gücü eğer siyasi iradede bir fren oluyor ise o takdirde felçli gibi hasta kolunu kıpırdatmıyor. Ama zamanı geldiğinde de çok güçlü çalışıyor. Örnek, AKP’nin zülfüyârına dokunan bir olay oldu, çok da basit bir olaydı. Bir bakan adına ÖSYM’ye -hatırlayın- sahte bir e-mail gönderilmiş, bir öğrencinin yerleştirilmesine torpil anlamında. Bunun sahteliği belli olduğu için derhâl AKP’nin kurulu güçleri harekete geçti, on iki saat içerisinde kim olduğu bu kişinin, sahte isimle, efendim, sahte kimlikle bu sahtekârlığı yapmış olmasına rağmen kim olduğu belli oldu, İstanbul’da bulundu, Ankara’ya kadar getirildi. Demek ki burada bir farklılık var, burada bir çifte standart var"