BIST 9.791
DOLAR 32,51
EURO 34,93
ALTIN 2.434,29
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li Bal iktidarı yerden yere vurdu

MHP'nin hukukçu kurmayı bu kez sert konuştu. Uzun yıllar Adalet Bakanlığı'nda da üst düzey görev yürüten Bal, hükümeti gündem değiştirmekle suçladı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, AK Parti'nin seçim öncesi anayasa bahanesiyle gündemi değiştirmeye çalıştığını iddia etti. "Parti tabanıyla ters düşüyorlar" iddialarına da sert çıkan Bal, bu kadar kısa sürede anayasa değişikliği olmaz diyerek uzlaşma kurulu tekliflerini yineledi.

TV8’de yayınlanan Erkan Tan’la Başkentten program konuğu olan MHP Genel Başkan Yardımcısı, Konya Milletvekili, Faruk Bal Meclis'teki oylamalar için hükümeti yerden yere vurdu.

Bal, Anayasa paketi oylamasına yönelik meclis tartışmaları için; ‘’17 saat görüşme olur mu. Sabah 10.00 ‘da giriyoruz, gece geç saatlere kadar meclisteyiz.’’ diyerek, ‘’ Asıl mesele, AKP’nin acelesi var. Seçime giden süreçte gündem değiştirmek isteyen AKP, kendi atadığı hakimlerle meydana getireceği yandaş yargı ile hesap vermekten kaçmak niyetinde.’’diye konuştu.

İKTİDAR BUNU DAHA ÖNCE DE YAPTI!

Bal; ‘’ AKP bunu daha önce de yaptı 2007 ‘de, cumhurbaşkanlığı seçimleri ile %30’luk oy oranını, %47’ye çıkarak sanki Gül’den başka Müslüman cumhurbaşkanı yokmuş gibi, yine bir anayasa tartışması ile gündemi ele geçirmişti. İşsizlik, ekonomide yaşanan olumsuzluklar, dış politikadaki teslimiyetçiliğimiz gözardı edilirken, İktidar bugün yine aynı şeyi yapıyor. 8 yıldır yapılanların hesabını vermekten kaçmak için, yaklaşan seçim zamanında gündemi değiştirmek için çalışıyor.’’ sözlerini kaydetti.

BU KADAR KISA SÜREDE YENİ ANAYASA OLMAZ

‘144 yıllık bu tartışma sürecinde, yapılan 5 anayasa için, tam 35 defa değişiklik gerçekleştirildi. İhtilaller, muhtıralar ve darbeler yaşandı. Değiştirmek istediğimiz bu son anayasa için de 16 kez yapılan değişiklik ve yenilenen 86 madde söz konusu.’’ diyen Faruk Bal, ‘’ Adalet Bakanlığında yıllardır hakimlik yapmış ve genel müdürlük seviyesinden emekli olmuş biri olarak şunu söyleyebilirim ki,’’ AKP istiyor diye, 30 gün içinde, gece geç saatlere kadar çalışıp da, düşünme ve muhakeme edebilme gücümüzü kaybederek, bu garip pakete ‘evet’ demeyeceğiz. Devletin ortaya koyduğu değerleri sulandırmaya yönelik hazırlanmış bu paket, Türkiye’nin ihtiyacı olan Anayasal değişikliğin karşılığı değildir’’ diye konuştu.

"DİKTAYA DOĞRU GİDİYORUZ"

‘’ Bir tek madde için ABD Anayasasından fazla yazı var, işte elimde duran bu sayfalar sadece bir tek madde için. Bu ne demek biliyor musunuz, ben bir hedefe doğru gidiyorum, önüme çıkacak olan tüm çalı çırpıları da ortadan kaldırıyorum, diye düşünen bir iktidar uygulamasından başka bir şey değil. ‘’diyen Faruk Bal, ‘’ Okyanus ötesi talimatlarla beslenen iktidar, demokrasiyi hiçe sayarak resmen Türkiye için diktaya doğru giden bir yol çizmekte’’ diye konuştu.

BAL'DAN UZLAŞMA KURULU İSTEĞİ

‘’Mecliste kursunlar bir uzlaşma komisyonu, bütün fikirler bir kabın içinde harmanlanıp, tartışılsın. ‘’ diyen MHP Genel Başkanı, ‘’ Demokrasi ve cumhuriyeti bağdaştıran, kuvvetler ayrılığı ilkesini benimseyen, hukukun üstünlüğüne dayanan bir anlayış ile hareket edilmeyen bir anayasa değişiklik paketi için destek olmamız mümkün değil. Denge ve denetim mekanizmasını ele geçirmek isteyen AKP’ye yol veremeyiz’’ dedi.

AK PARTİ'NİN İDDİALARINA SERT ÇIKTI

Anayasa değişikliğine yönelik, ‘’ MHP’nin tabanı ile ters düştüğünü’’ söyleyenler için , ‘’ İyi halt ediyorlar. Bu söylemler, AKP’nin kendi söylediklerini bir şekilde dayatmaya çalışmasından başka bir şey değildir. Çıkar guruplarının oluşturduğu bir topluluk olan AKP siyasi bir parti değildir, zaten. Hem demokrasi hem de sosyal olarak, özü milliyetçilik anlayışına dayanan bir siyasi parti olan MHP ‘nin tabanı ile ters düşmesi söz konusu değildir. Sayın Bülent Arınç’ın, 12 Eylül’e yönelik, bu anlamdaki MHP dayatmalarını kabul etmiyorum, doğru da bulmuyorum.’’ sözlerini kaydetti.

BİR DAHA ANAYASA TARTIŞMASI YAŞAMAYALIM

‘’ Bir daha Anayasa tartışmaları yaşamayacağımız, beklentilere karşılık verebilecek bir pakete ‘Evet’ demek istiyoruz’’ diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı, ‘’AKP’nin acelesi var, diye MHP olarak özellikle de yargının, yürütme ve yasama üzerindeki denetleme etkisini çekmeye yönelik, devletin ortaya koyduğu değerler için sakıncalı bulduğumuz bu pakete onay vermemiz mümkün değildir. ‘’dedi.