BIST 9.736
DOLAR 32,52
EURO 34,81
ALTIN 2.422,92
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'li adaydan 'püskevit'li açılış

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin bisküviye püskevit demesiyle başlayan furya devam ediyor. İşte son örnek...

Abone ol

MHP Adana 3'üncü sıra milletvekili adayı Seyfettin Yılmaz'ın miting gibi seçim bürosu açılışında, yaklaşık 2 bin kişiye, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin 'Püskevit' demesiyle gündeme gelen yöresel bisküvi- lokum ikram edildi.

Devlet Bahçeli'nin Yozgat mitinginde bisküviden halk arasında söylenen şekliyle 'püskevit' diye söz etmesi ve internet ortamında bu sözünün klip şeklinde sosyal paylaşım sitelerinde yayılması, Adana'da iki büsküvi arasına lokum konularak hazırlanan 'Püskevit'i siyasi ikram malzemesi yaptı.

Merkez Seyhan İlçesi, Tellidere Mahallesi'nde MHP Adana 3'üncü sıra milletvekili adayı Seyfettin Yılmaz'ın seçim bürosu açılışı, 2 bin kişinin katılımıyla miting havasında geçti. Açılışa katılan vatandaşlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye destek verdi. AK Parti iktidarının eleştirildiği mitingde 'Biz püskevit deriz, ananı da al git demeyiz', 'Çocuklarımızı püskevitsiz bırakanlar utansın', 'Püskevit deriz, şehide kelle demeyiz' yazılı dövizler dikkat çekti.

ARAÇ İÇİNDEKİLERE DE DAĞITTILAR

4'üncü sıra milletvekili adayı Cahit Öztok ve 5'inci sıra milletvekili adayı Metanet Çulhaoğlu'nun da katıldığı mitingde tepsilere konulan bisküvi ve lokumlar, caddeyi dolduran vatandaşlara dağıtıldı. Vatandaşlar, Adana'da daha çok mevlitlerde, nişanlarda ve düğünlerde ikram edilen püskevitlerden almak için birbirleriyle yarıştı. Görevliler, mitinge katılanların yanı sıra yoldan geçen araçlardakilere de ikramda bulundu.

Duaların ardından açılışı yapılan seçim bürosunda da partililere ikram devam etti. Seyfettin Yılmaz, partili kadınlara kendi elleriyle 'püskevit' dağıtıp birlikte yedi.

'MHP, İÇİNDEN ÇIKTIĞI TOPLUMA YABANCILAŞMAZ'

İnternette püskevit klibinin farklı versiyonlarda yer almasını MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin hoşgörü ile karşıladığını vurgulayan milletvekili adayı Seyfettin Yılmaz şunları söyledi:

"Püskevit bu seçimlerin bir sembolü oldu. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, içinden çıktığı halkın diliyle bir ifade kullanmış ve püskevit demiştir. Yöresel diliyle, Adana ağzıyla konuşmuştur. Birileri içinden çıktığı topluma yabancılaşabilir ama, MHP'nin Genel Başkanı ve MHP'liler içinden çıktığı topluma yabancılaşmaz. Bugün de vatandaşlarımızla, Genel Başkanımıza destek vermek amacıyla püskevit yiyoruz. Herkese afiyet olsun."