BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

MHP'li aday istifa etti AK Parti'ye geçti

Şanlıurfa'da MHP'den 5. sıra milletvekili adayı istifa edip AK Parti'ye geçti

Abone ol

Devlet Bakanı ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, ''Siyasetçiler toplumu yönetmeye talip oldukları için öncelikle şeffaf olmak zorundadır, hesap verebilir durumda olmalıdır, yüzleşmeden kaçınmamaları gerekir'' dedi. Bu arada Çelik, Şanlıurfa Milletvekili 5. sıra adayı olan ve partisinden istifa ederek AK Parti'ye katılan Ahmet Çoban'a rozet taktı.

Çelik, Şanlıurfa'daki temasları çerçevesinde kentteki Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile Yıldız Sarayı Konukevinde bir toplantı yaptı.

Burada konuşan Çelik, Şanlıurfa'ya geldiği 20 Nisan tarihinden bu yana beldeleri, köyleri, ilçeleri ve kent merkezini gezdiklerini hatırlatarak, buralarda verimli görüşmeler ve değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti.

''Hizmet merkezli bir siyaset bütün vatandaşlarımızın talebidir'' diyen Çelik, AK Parti iktidarının sorunları çözmeye yönelik bir anlayış içerisinde olduğunu kaydetti.

20. yüzyılın son çeyreğinde sivil yapılanmaların çok daha hız kazandığını ifade eden Çelik, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Önümüzdeki dönemde olayları kamufle eden değil, çeşitli ilişkilerle benim iyi yönlerimi öne çıkaran anlayışıyla değil, yanlışı dobra dobra ortaya koyan ve teşhir eden ilgili ortamlarda müzakeresini sağlayan bir itici güç olarak sivil toplum kuruluşları benim için çok önemlidir. Yoksa al gülüm ver gülüm anlayışı içerisindeki bir yapılanmanın sosyal hayatımıza çok fazla bir şey katmayacağı inancındayım. Siyasetçiler toplumu yönetmeye talip oldukları için öncelikle şeffaf olmak zorundadır, hesap verebilir durumda olmalıdır, yüzleşmeden kaçınmamaları gerekir. Önümüzdeki 4 yıl bu çerçevede açık, şeffaf, net ve hesap verebilir bir yönetim anlayışıyla bizleri bulacaksınız.''

MHP'DEN AK PARTİ'YE KATILIM

Devlet Bakanı Faruk Çelik, toplantının ardından partisine ait iki seçim bürosunun açılışına katıldı.

Çelik, Yeşildirek Mahallesi'ndeki seçim bürosunun açılışında, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şanlıurfa Milletvekili 5. sıra adayı olan ve partisinden istifa ederek AK Parti'ye katılan Ahmet Çoban'a rozet taktı.

Faruk Çelik, Çoban'ın seçim döneminde partilerine güç katacağını ifade etti.

Devlet Bakanı Çelik, açılışların ardından polisevine geçti.