BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,74
ALTIN 2.492,01
HABER /  SEÇİM

MHP'li aday Durmuş Yılmaz CHP'nin vaatleri için dedi ki

MHP Uşak millekvekili 1. sıra adayı Durmuş Yılmaz, CHP'nin tartışılan seçim vaaatleri hakkında ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

MHP Uşak milletvekili adayı Durmuş Yılmaz, CHP ve HDP'nin seçim vaatleriyle ilgili olarak "Bugün için ortaya konan çözümler ve vaatler, ayağı yere basmayan şeyler olsa da bunları tartışıyor olmamız sağlıklı." ifadelerini kullandı.

MHP'nin ekonomi kulvarında en kuvvetli adayı olarak gösterilen Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'dan CHP'yi kızdıracak sözler. MHP Uşak millekvekili 1. sıra adayı Durmuş Yılmaz, bu açıklamaları ve neden MHP'den aday olduğunu Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan'a anlattı.

İDEALLERDE BOZULMA OLDU

Kendisinin Milli Görüş çizgisinden geldiğini söyleyen Yılmaz, siyasete girmesini "İçinden geldiğim kesimin, yani bugün iktidarı oluşturanların idealleri vardı. Bu ideallerde bozulma, sapma oldu. Artık bu değerler inşa edilmiyor, tüketiliyor. İçi boşaltılıyor. Hoyratça harcanıyor. Acaba siyaset alanına girerek bunun önüne geçebilir miyim diye düşündüm." sözleriyle açıkladı.

AYAĞI YERE BASMAYAN ŞEYLER OLSA DA

Muhalefet partilerinin çılgın seçim vaatleri hakkında konuşan Yılmaz, ekonomik vaatlerin seçime damga vurmasını iyiye işaret olarak gördü. Ahmet Hakan'ın "neden?" sorusuna ise şu ilginç yanıtı verdi:

"Artık aidiyet üzerinden siyaset yapmayı bir kenara bırakıyoruz. Gerçek sorunlara eğiliyoruz. Bu çok önemli... Bugün için ortaya konan çözümler ve vaatler, ayağı yere basmayan şeyler olsa da bunları tartışıyor olmamız sağlıklı."

ERDOĞAN TETİKLEDİ

Yılmaz ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Merkez Bankası Başkanı olduğu dönemde söylediği kendisi için "Kendi işine baksın" sözlerinin hiç aklında yokken siyasete girmesini tetiklediğini söyledi. 

FAİZ-ENFLASYON TARTIŞMASI

Faizlerin düşürülmesini savunan Erdoğan'a Durmuş Yılmaz'ın cevabı şöyle oldu:

- Cumhurbaşkanımız ısrarla diyor ki "Faiz enflasyonun belirleyicisidir."
- İktisat bilimi, iktisat kitapları, Batı'dan Japonya'ya kapitalist düzen faizin bir sonuç olduğunu söylüyor.
- Bu öneri aslında laboratuvarda fizik, kimya deneyi yapar gibi test edilebilir.
- Parlamentoda çoğunluğun var, Merkez Bankası Kanunu'nu değiştirirsin ve "Faiz oranları sıfırdır" dersin... Böylece görürsünüz enflasyon düşüyor mu, fırlıyor mu?
- Biz bunu denedik. 1994'te Tansu Çiller bunu denedi. Ne oldu? Kriz oldu.