BIST 9.567
DOLAR 32,46
EURO 34,51
ALTIN 2.474,35
HABER /  SEÇİM

MHP'den YSK'ya Erdoğan'ı durdurun başvurusu

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sürecinde Erdoğan aleyhine YSK'ya bir başvuru da MHP'den geldi. MHP'li Oktay Öztürk, Erdoğan'ın başbakanlığı bırakması gerektiğini vurguladı.

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan’ın Başbakanlık görevinden çekilmesi gerektiğini savunarak Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulundu.

CHP ERDOĞAN'IN KÖŞK ADAYLIĞININ REDDEDİLMESİ İÇİN YSK'YA BAŞVURDU

Erdoğan'ın Köşk adaylığının ardından başbakanlıktan istifa etmesi gerektiği yönündeki taleplere Hüseyin Çelik, "Kendinizi boşuna yormayın, başbakan istifa etmeyecek" diye yanıt vermişti.

İstifa etmezse seçimlerin adil olmayacağı iddialarına yanıt veren Başbakan Erdoğan ise, "Dünyaya baksınlar sayın Obama başkan seçilirken adaylıktan çekilerek aday oldu öyle mi? Veyahutta Şansöyle Merkel? Adaylıktan çekilerek seçildi öyle mi?" diye sormuştu.

BAŞBAKAN'DAN İSTİFA TALEBİNE OBAMALI YANIT

DEVLET OLANAKLARINI KULLANIYOR

YSK’ya yapılan başvuruda Erdoğan’ın adaylığını açıkladığı günden bugüne kadar tüm seçim gezi ve programını Başbakanlık resmi uçağı, makam araçları ve otobüsü ile katıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

"Tüm masrafları devlet bütçesinden karşılanan propaganda gezileri ile Başbakanın diğer adaylarla eşit ortamda yarıştığından bahsedebilmek ebette ki mümkün değildir. Türk milletinin milli servetini kendi şahsi çıkarlarına alet etmekten beis duymayan Recep Tayyip Erdoğan’a dur diyebilecek tek mercii Yüksek Kurulunuzdur.

SEÇİM ADİL OLMAZ

Buna dur denilmemesi halinde Yüksek Kurulunuzun seçimlerin adil ve dürüst bir ortamda icra edildiğini vicdani rahatlığı ile ifade edebilmesi mümkün değildir. Yasa koyucunun iradesi seçimler için açık bir adaletsizliği öngörüyorsa, Anayasa’nın kendisine yüklediği açık bir görev bulunmasına rağmen Yüksek Kurulunuzun yasa maddelerinin gölgesinde haksızlığa, adaletsizliğe seyirci kalabilmesi anayasal sorumluluğu gereği mümkün değildir.

Yüksek Kurumunuzca Cumhurbaşkanı adaylığı kesinleşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimlerin adil, dürüst ve tarafsız gerçekleştirilebilmesi amacıyla Başbakanlık görevinden çekilmesine dair karar verilmesini saygılarımla arz ederim.