BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den tasarıya çok ağır eleştiri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, AK Parti'nin hazırladığı Anayasa değişikliği teklifinin bir intikam teklifi olduğunu öne sürdü.

Abone ol

Meclis Anayasa Komisyonu'nun, AK Parti'nin Anayasa değişiklik teklifi üzerindeki görüşmeleri sürüyor. Teklifin tümü üzerinde görüşlerini açıklayan MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, bu teklifin bir intikam teklifi olduğunu öne sürdü.

Komisyonda konuşan Bal, AK Parti'nin hesap verme korkusunun teklife yansıdığını ifade eden Bal, "Hesap verme bir ecel işidir. Bundan kaçış olmaz. Demokrasilerde de siyasi partilerin iki tane ecel günleri vardır. Bunlardan biri seçim günüdür. Diğeri ise yolsuzlukların hesabını vereceği gündür.

Hesap verilecek yer Anayasa Mahkemesi'dir. AK Parti, hükümet etme güdüsü ile hesap verme korkusu arasında sıkışıp kalmış bir partidir. Hesap soracak olan Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirmeye çalışmaktadır" diye konuştu.

Türkiye'nin yandaş yargı kurumuna kavuşması halinde ülkenin üzerine karabasanlar çökeceğini ifade eden Bal, Cumhurbaşkanı'na verilen yetkiler nedeniyle Türkiye'nin ucube bir Cumhurbaşkanlığı sistemiyle tanışacağını iddia etti. Bu Anayasa değişikliğinde MHP'nin AK Parti'ye asla yol arkadaşı olmayacağını vurgulayan Bal, referandumun da AK Parti'nin düşündüğü gibi çantada keklik olmadığını ifade etti. Bal, Türk milletinin kendisine yutturulan hapın acılığını tattığını, tekrar hapı yutmaya niyetli olmadığını dile getirdi.