BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,96
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den tasarıya bu haliyle vize yok!

Polise taş atan çocuklarla ilgili hazırlanan tasarıya MHP destek vermiyor. Nedeni ise tasarının bu haliyle suistimale açık olması!

Abone ol

MHP'den taş atan çocuklara ilişkin Meclis'ta yapılacak yasal düzenlemeye karşı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, yapılacak yasal düzenlemenin terör örgütünün bu çocukları suistimal ettiği gerçeğini değiştirmeyeceğini ve engellemeyeceğini iddia etti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, canlı yayında NTV'nin kamuoyunda "taş atan çocuklar" olarak nitelendirilen ve terör olaylarına karışan çocuklarla ilgili hazırlanan tasarıyı değerlendirdi. Bal, tasarının bu haliyle suistimale açık olduğunu söyleyerek destek vermeyeceklerini ifade etti.

İşte Bal'ın canlı yayındaki sözleri;

Taş atsalarda atmasalarda en nihayetinde bunlar çocuktur. Bu çocuklar 10 yıl sonra bu ülkenin bürokrasisinde, siyasetinde üretiminde yer alacak en kıymetli varlıklarımızdır. Ancak çocukların Milliyetçi Hareket Partisi'nin programında yer aldığı şekliyle hayat kalitesinin yükseltilmesi, eğitiminin sağlıklı ve standarda uygun biçimde gerçekleştirilmesi, geleceğinin teminatı olarak millete sorumluluk duygularının aşılanabilmesi ve ailelerine karşı sorumluluk duygularının aşılanması Milliyetçi Hareket Partisi'nin temel programı içerisindedir.

"HAPİSHANE BİZE MUTLULUK VERMEZ"

Ancak bugün terör örgütü bu çocukları bir amaç uğruna suistimal etmektedir. Bu amaçla sivil itaatsizliği teşvik etmektedir. Örgüt, çocukları sığınabilecek bir kalkan gibi arkalarına saklanmaktadır ve çocukların mahkum olması halinde toplumda doğalacak merhamet duygusunu kendi propagandalarına araç olarak dönüştürmek istemektedirler. Böyle olduğu için taş atan çocuklar Türkiye'de gündem maddesi haline gelmiştir. Milliyetçi Hareket Partisi'de taş attıkları için çocukların hapislerde sürünmelerinden mutluluk duyan bir parti değildir.

"SOSYAL TERBİR ALINMALI"

AKP, sosyal ve pedegojik tedbirler alarak çocukların sokağa itilmesini engellemeliydi. Sosyal ve pedegojik destek vererek çocuklar ile aileleri arasında iyi ilişkiyi kurmalıydı. Ekonomik tedbirler alarak, çocukları sokağa dökülen yoksul aileleri, bu yoksulluk ve terör kıskacından kurtarmalıydı. AKP bu tedbirlerle birlikte, terörün çocukları suistimal etmesinin önüne geçmeliydi. Bu sekiz yıl içerisinde böyle birşey yapmadı ve gelinen süreçte önümüze herkesin merhamet duygusunu tahrik edecek bir kanunla çocukların durumunu değiştireceklerini zannediyorlar.  Değişen hiçbir şey olmayacaktır. Sadece çocukların yargılandığı mahkeme değişecektir. Bu Türkiye'de terör örgütü tarafından çocukların istismar edilmesi gerçeğini değiştirmeyecektir aksine daha fazla tahrik edilmesi için yepyeni bir alan geliştirilmiştir. Çocukların alacağı ceza çocuk olmaları nedeniyle hafif olacağından ve çocuk mahkumlara ait kamuoyunda bir sempati oluşacağı için bunu terör örgütü suistimal edecektir.