BIST 8.715
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,68
HABER /  POLİTİKA

MHP'den son haberler Devlet Bahçeli istifa edecek mi?

Yargıtay'ın MHP kararının ardından Devlet Bahçeli, partiyi 26 Haziran ya da 10 Temmuz'da genel başkan seçimli kongreye götürme kararı aldı. Bahçeli, parti içindeki muhaliflere karşı aday olacağını bildirdi. Peki MHP'de bundan sonra ne olacak?

Abone ol

YARGITAY, dün MHP kararını verdi ve partiye kongre yolu gözüktü. Yargıtay'ın kararının ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli muhaliflere resti çekti ve MHP'yi 26 Haziran ya da 10 Temmuz'da seçimli kurultaya götürdü.

Yargı kaosunun ardından MHP'de kurultay tartışmaları Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin dünkü kararıyla netlik kazandı. Daire, 12. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin kararını onadı. Yargıtay kararının ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, “MHP’yi olağanüstü ama genel başkan seçimli kurultaya götürme kararı alındı” şeklinde açıklama yaptı. Yalçın, Devlet Bahçeli’nin de kurultayda aday olacağını söyledi. Kurultay söz konusu tarihlerde Ankara Arena'da yapılacak.



DEVLET BAHÇELİ İSTİFA EDECEK Mİ?

MHP'de kararın ardından Devlet Bahçeli’nin aday olması için istifa etmesi bekleniyordu. Bahçeli'nin istifa edeceği yönelik haberlere MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'dan yalanlama geldi.

MHP Genel Başkan adayı Sinan Oğan’ın "Bahçeli istifa etmelidir" sözlerini de sert bir dille yanıtlayan Yalçın, "İstifa etmesini gerektirecek bir durum ortada yok.  Sayın Devlet Bahçeli, görevinin başındadır ve olağanüstü kurultayda da aday olacaktır" dedi.

26 HAZİRAN MI 10 TEMMUZ MU?

MHP yönetiminin belirlediği seçim tarihleriyle ilgili olarak da açıklama yapan Yalçın, “26 Haziran ve 10 Temmuz tarihleri bizim belirlediğimiz olağanüstü kurultay tarihleri. Hangi tarihlerde yapılacağına MYK’da toplanıp karar vereceğiz” dedi.



MUHALİFLERDEN AÇIKLAMA

MERAL AKŞENER

SİNAN OĞAN

"Hayırlı uğurlu olsun. Yargıda bu süreci geciktirmeye dönük MHP Genel Merkezi'nin ve Adalet Bakanı'nın gayretleri boşa çıkmıştır. En kısa sürede önce tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz ardından da genel başkanlık seçimini yapacağız. Makul bir süreye ihtiyacımız var. 3 hafta gibi bir süreye ihtiyaç var. Haziran ayının ilk veya ikinci haftası tüzük kurultayımızı gerçekleştireceğiz. Son kararı çağrı heyeti verecek."

ÜMİT ÖZDAĞ

“Bu doğrultuda adım atılmış olması sevinç verici. Önemli olan MHP'de kurultay yapma iradesinin hem genel merkez hem de ülkücü hareketin diğer unsurları açısından çıkmış olmasıdır. Bu kurultayla beraber MHP'nin iktidar yürüyüşü başlamış olacaktır”

KORAY AYDIN

“Bir siyasetçi olarak mutluyum her şey kendi kuralı ve zemini içinde şekillenecektir. Türkiye'de buna ihtiyaç var. Türkiye'de neredeyse tek adam diktatoryasının dönüşmüş bir siyasal yapı var. Bu hükümranlığı kırmak ve sadece MHP'nin değil diğer tüm siyasi partilere oy vermiş vatandaşlarımızın sözcülüğünü üstlenmek için siyaset önemli bir fırsat yakaladı. Bu işten Türkiye'nin kazançlı çıkacağını düşünüyorum”

ÇAĞRI HEYETİ ÜYESİ AYHAN EREL

“Yargıtay'ın aldığı bu kararın ardında MHP kurultayının önündeki her türlü hukuki engeller ortadan kalkmış oldu. Biz çağrı heyeti olarak en kısa sürede bir araya gelerek tüm kamuoyunun beklediği bu kurultayı en kısa sürede demokratik bir şekilde yapmayı planlıyoruz”