BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den son dakika bedelli açıklaması!

Ahmet Davutoğlu grup toplantısında açıkladı, bedelli askerlik geliyor. Peki muhalefet buna ne diyor?

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Grup Toplantısı bedelli askerlikle ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Bedelli askerlikte yaş sınırı 28 oldu, bedelli askerlik ücreti ise 18 bin lira oldu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, iktidarın bu kararını internethaber.com'dan Nesrin Yılmaz'a değerlendirdi.

Semih Yalçın şunları söyledi:

MHP GEREKLİ DESTEĞİ VERİR AMA...


"Daha önce de ifade ettik. Bedelli askerlikle ilgili tek ve yegane karar merciinin Türk Silahlı Kuvvetleri olması gerektiğini, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendi ihtiyaçlarına göre bedelli askerliğin çıkıp çıkmaması hususuna karar vermesini önemsediğimizi ve önceliğin de bu kuruma verilmesi gerektiğini ifade ettik.
Bedelli askerlik konusunda hükümetin bu konuyu bir seçim malzemesi yapmaması gerektiğini de ayrıca ilave ettik. Eğer Türk Silahlı Kuvvetleri bu ortamda buna icazet verdiyse Milliyetçi Hareket Partisi bu karara bigane kalmaz. 

Sayın Genel Başkanımızın da geçmiş tarihlerde yaptığı bir grup toplantısında söylediği gibi; eğer bu gerekçelerle, askerin süzgecinden geçerek gelen bir karara TBMM'nde karşı durmaz ona destek veririz. Ama bizim bu konuda olmazsa olmazımız Türk Silahlı Kuvvetleri'nin görüş ve düşüncelerine müracaat edilmesi gereğiydi. Bu şartlarda gelen bir bedelli askerliği Milliyetçi Hareket Partisi karşılıksız bırakmaz, gerekli desteği verir, ama bu şartlar oluşursa."