BIST 9.699
DOLAR 32,51
EURO 34,78
ALTIN 2.422,87
HABER /  GÜNCEL

MHPden sicil affı kanunu teklifi

MHP'den ekonomik kriz konusunda harakete geçti. MHP, sicil affı konusunda teklif sundu.

Abone ol MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, Hükümetin vermeyi düşündüğü, ''Can suyu faizsiz kredisinin'' çıkartılacak bir ''sicil affı'' ile desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Şandır, MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu ile TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, KOBİ, sanayici ve esnafa yönelik ''Karşılıksız Çek ve Protestolu Senetler ile Kredi Kartları Borçlarına İlişkin Kayıtların Silinmesi Hakkında Kanun Teklifi'' hazırladıklarını açıkladı.

Teklifi sahibi Serdaroğlu, teklifin, işletmelerin ve vatandaşların Merkez Bankası ve Kredi Kayıt Bürosundaki sicillerinin silinmesini amaçladığını belirtti. Teklifle borçların affedilmediğini dile getiren Serdaroğlu, ''Teklifimiz, gerçek ve tüzel kişilerin söz konusu borçlarını, kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce veya bu kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren 3 ay içinde ödenmiş veya yeniden yapılandırılmış olması kaydıyla Merkez Bankası ve Kredi Kayıt Bürosunda bulunan kayıtların silinmesini amaçlamaktadır'' dedi.

''BORCU OLMAYAN ESNAF SAYISI YÜZDE 1''

MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır da AK Parti iktidarının Türkiye'yi üretimden uzaklaştırdığını savunarak, üreten kesiminde de ekonomik kriz dolayısıyla hareketsiz kaldığını söyledi. ''Can suyu faizsiz kredi desteğini'' sicil affı yapmadan vermenin hiç bir anlam ifade etmeyeceğini iddia eden Şandır, ''Çünkü, bu faizsiz krediye alabilecek esnaf sayısı yok denecek kadar azdır. Türkiye'de borcu olmayan ve borcunu ödemekte sorun yaşamayan, çekinin arkası yazılmamış esnaf sayısı, mevcut esnafın yüzde 1 kadardır. Sicil affı çıkartılmadan KOBİ'lerin, sanayi sektörünün, üretim sektörünün destekleneceğini söylemek koca bir aldatmadır. AKP'nin, sicil affı konusunda MHP'nin kanun teklifini desteklemesini bekliyoruz. Burada, AKP hükümetini samimiyete davet ediyoruz. Sicil affı çıkartılmadan Türkiye'de piyasaları canlandırmak çok mümkün değildir'' diye konuştu.

Gazetecilerin, ''TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın kadın milletvekillerinin eşlerine yaptığı davette DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan'ın eşinin de yer alması'' ile ilgili sorusu üzerine Şandır, ''Üzüntü verici. Her yönü ile üzüntü vereci... Bir Sayın milletvekilinin eşinin terörist olması ve Türkiye Cumhuriyeti'ne başkaldırı içinde olması üzüntü verici. Bunun Meclis bürosu tarafından dikkatlice takip edilmesi gerekirdi'' yanıtını verdi.

''YSK'NIN AÇIKLAMASI TATMİN EDİCİ DEĞİL''

Şandır, ''YSK Başkanının seçmen sayısının 6 milyon kişi arttığı'' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine de ''Seçimin sağlıklı yapılması, demokrasiye olan inancın olmazsa olmaz şartıdır. Ama maalesef, her yaşanan seçimde bu türlü olumsuzluklar ortaya çıkmaktadır. Yüksek Seçim Kurulu Başkanının bu olağan dışı seçmen sayısındaki artışı izah ederken ortaya koyduğu gerekçeler inandırıcı değil. Ümit ederim ki toplumu inandıracak ve seçim sonuçlarına güvensizlik yaratmayacak bir gerekçe ile su seçmen artışını izah ederler. Seçim sonuçlarına şaibe düşmemeli'' dedi.