BIST 8.997
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.281,90
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den PKK ile pazarlık tepkisi!

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, 7 Eylül günü Muş’un Bulanık İlçesi’ne bağlı Çataklı Köyü’nde PKK’lı teröristler ve köylüler arasında yaşananları TBMM gündemine taşıdı.

Abone ol

Önergesinde; “7 Eylül 2014 günü Muş’un Bulanık İlçesi’ne bağlı Çataklı Köyü’ne ellerinde silahlarla gelen yaklaşık 30 PKK’lı köylüleri camide toplamıştır. Halktan kendilerine destek vermelerini isteyen PKK’lılar, giderken biri kız olmak üzere yaşları 12-15 arasında değişen 10 çocuğu yanlarına alıp götürmüştür.” diyen Türkkan, olayın ardından Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un “Çocukların kendi istekleri ile mi yoksa zorla mı götürüldüğünü bilmiyoruz. Gerekli soruşturmayı yapıyoruz.” şeklinde bir açıklama yaptığına, ardından Genelkurmay Başkanlığı ve Muş Valiliği’nden iki farklı açıklama geldiğine vurgu yaptı. Genelkurmay Başkanlığı çocukların kaçırıldığını söylerken, Valilik ise çocukların çalışmak için İstanbul'a gitmek üzere köyden ayrıldıklarını belirtti.

MHP’li vekil konuyu İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya sordu.

PKK’LI TERÖRİSTLERE MÜDAHALE EDİLMEMESİ ÇÖZÜM SÜRECİNİN PARÇASI MI?

Köye PKK’lılar baskın yaptığında güvenlik görevlilerinin neden müdahale etmediğini İçişleri Bakanı’na soran Türkkan, Ala’dan bunun nedeni çözüm sürecinin bir parçası mı sorusuna yanıt vermesini istedi.

MUŞ VALİSİ VE GENELKURMAY NEDEN FARKLI AÇIKLAMA YAPTI?

PKK’lı teröristler tarafından köyden kaçırılan çocuklar ile ilgili Muş Valisi Vedat Büyükersoy’un “Çocukların kendi istekleri ile mi yoksa zorla mı götürüldüğünü bilmiyoruz.” açıklamasını neye istinaden yaptığını soran Türkkan, Genelkurmay Başkanlığı çocukların kaçırıldığını söylerken, Muş Valiliği çocukların çalışmak için İstanbul'a gitmek üzere köyden ayrıldıklarını belirtmiştir dedi ve bu belirsizliğin nedenini sordu.

PKK İLE PAZARLIK YAPILMASI GÜNDEMDE Mİ?

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan henüz İlköğretim çağında olan bu çocukların kendi isteğiyle dağa çıkmaları mümkün mü diye sorduğu Bakan Ala’dan kaçırılan çocukları kurtarmak için herhangi bir girişimde bulunulup bulunulmadığını da sordu.
Türkkan İçişleri Bakanı’ndan çocukların ailelerine teslim edilmesi için PKK ile pazarlık yapılması gündemde mi sorusuna da yanıt vermesini istedi.

Türkkan, şu sorulara yanıt aradı:

1-Muş’un Bulanık İlçesi’ne bağlı Çataklı Köyü’ne 7 Eylül 2014 günü PKK’lılar baskın yaptığında güvenlik görevlileri neden müdahale etmemiştir?
2-Müdahale edilmemesinin nedeni çözüm sürecinin bir parçası mıdır?
3-PKK’lılar köyden kaç çocuğu kaçırmıştır?
4-Muş Valisi Vedat Büyükersoy, “Çocukların kendi istekleri ile mi yoksa zorla mı götürüldüğünü bilmiyoruz.” Açıklamasını neye istinaden yapmıştır?
5-Size göre henüz İlköğretim çağında olan bu çocukların kendi isteğiyle dağa çıkmaları mümkün müdür?
6-Çocukların kaçırılması ile ilgili Devletin iki kurumundan iki farklı açıklama yapılmıştır. Genelkurmay Başkanlığı çocukların kaçırıldığını söylerken, Muş Valiliği çocukların çalışmak için İstanbul'a gitmek üzere köyden ayrıldıklarını belirtmiştir. Bu belirsizliğin nedeni nedir?
7-Kaçırılan çocukları kurtarmak için herhangi bir girişimde bulunulmuş mudur? Çocukların ailelerine teslim edilmesi için PKK ile pazarlık yapılması gündemde midir?
8-Bundan sonra da benzer olayların yaşanmaması için bölgede ek tedbirler alınacak mıdır?