BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 34,99
ALTIN 2.325,01
HABER /  POLİTİKA

MHPden Manisaya inceleme heyeti

Manisa'da Romanların yaşadığı olaylar MHP'yi de harekete geçirdi. Olayların nedenini incelemek için heyet kuruldu

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Manisa'nın Selendi ilçesinde yaşanan olaylara ilişkin, ''MHP olarak bedelini milletimizin ödeyeceği hiç bir siyaseti meşru görmüyoruz'' dedi.

Vural, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Manisa'nın Selendi ilçesinde meydana gelen olayları etnik kimlikle ilişkilendirmenin doğru olmadığını, ancak Hükümetin gelişen sosyoekonomik olayları etnik kimlikle bağdaştırdığını savundu.

Söz konusu ilçedeki halkın kardeşçe yaşadığını belirten Vural, bu meselenin huzur ve hoşgörü içinde çözülmesini istediklerini kaydetti. Türk milletinin etnik kimliği üzerinde oyun oynayıp, insanları birbirine kırdırmak isteyen siyasetin bedelinin millet tarafından ödeneceğini belirten Vural, bu tip oyunları oynayanları uyarmak istediklerini söyledi. Oktay Vural, ''MHP olarak bedelini milletimizin ödeyeceği hiç bir siyaseti meşru görmüyoruz'' dedi.

MHP'DEN İNCELEME HEYETİ
Vural, aynı zamanda İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili olan Mehmet Ekici başkanlığında MHP'li milletvekili heyetinin, pazar günü bölgeye gideceğini, incelemelerde bulunacağını ve rapor hazırlayacağını bildirdi.

MADEN OCAĞI SORUSU
Oktay Vural, 11 Aralıkta Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde, 19 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden ocağındaki patlamaya da değindi. Söz konusu maden ocağı ile ilgili, 9 Haziran 2009 tarihinde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müfettişlerinin yaptığı teftiş sonucunda, çok sayıda eksik belirlendiğini kaydeden Vural, şöyle devam etti:

''Bu işletmeye, tespit edilen noksan hususların 2009 yılı Kasım ayı sonuna kadar giderilmez ise İş Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince yasal işlemi yapılacağına yönelik bir tebligat yapılmış. Kaza, 11 Aralıkta meydana geldi. Bu durumda, Kasım ayı sonuna kadar noksanların giderilmediği neden tespit edilmemiştir? İş müfettişlerinin oraya gitmesi neden sağlanmamıştır? Müfettişler gitseydi ve noksanların tamamlanmadığını görseydi, burayı kapatacaktı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı bunun cevabını vermelidir. Her ne kadar kendisi 'çatışma bakanı' olarak tespit edilmişse de... Bu Bakanlık, çalışma hayatıyla ilgilenmiyor, başka siyasi konularla ilgileniyor.''

SANDIĞIN UCU GÖZÜKTÜ
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Vural, er ya da geç 2011 yılında seçim olacağını, seçimden kaçışın olmadığını söyledi. AK Parti'nin, ''Bırakıp kaçacaklardan değiliz'' dediğini belirten Vural, ''Anlaşılan bunlar kaçmayı akıllarına koymuşlar da bırakmadan kaçmaya niyetleniyorlar. Bırakmadan kaçmak yok. Sandığın ucu gözüktü. Sandıkta bırakacaksın. Sandıkla geldiniz, sandıkla gideceksiniz'' diye konuştu.

Milletin artık AK Parti iktidarının ''oynadığı oyunun'' farkına vardığını ifade eden Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da son seçimi olacağını iddia etti.

MHP'nin parlamentoya girdiğinden beri AK Parti'nin oylarının düştüğünü savunan Vural, Başbakan Erdoğan'ın oylarını daha önce anketlerle açıklamaya çok meraklı olduğunu ancak son zamanlarda artık bu açıklamaları yapmadığını söyledi.