BIST 9.464
DOLAR 32,60
EURO 34,83
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

MHP'den Mahçupyan'a Öcalan tepkisi!

Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan'ın Abdullah Öcalan'a dair sözlerine MHP cephesinden sert bir tepki geldi...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakanlık Başdanışmanı Etyen Mahçupyan'ın Abdullah Öcalan'la ilgili sözlerine tepki gösterdi. Vural, "Başbakan'ın başdanışmanı Etyen Mahçupyan, Öcalan'ı rehber ve lider olarak görüyor, acaba Başbakan ne düşünüyor?" dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Oktay Vural, Etyen Mahçupyan'ın Öcalan'ı rehber ve lider olarak gördüğünü söyledi. Vural, "Kılavuzu karga olanın burnu pislikten kurtulmaz, böyle bir rezalet yaşanabilir mi?" diye sordu. Vural, hükümetin iradesini Abdullah Öcalan'a "teslim etmiş durumda" olduğunu savundu:

"Bölücülere gak dedikce su, guk dedikçe yemek verenler milletin gemisini karaya oturtmuşlardır. Çözüm süreci olarak millete hazmettirilmek istenilen süreç bu. Lokomotifi PKK, vagonu AKP olan ihanet katarı tıkır tıkır işliyor. Maalesef çözüm denilen şey darbe vurmuştur, 'Tren rayına oturdu' diyenler aslında trenin lokomotifi nereye götürdüğünü söylemek zorunda, bu raylar nereye gidiyor?"

Çarşamba günü NTV yayınına katılan Etyen Mahçupyan çözüm süreciyle ilgili değerlendirme yaparken Abdullah Öcalan'ın "dünya çapında bir problemin taşıyıcısı, lideri olduğunu ve bu sorunu çözerse tarihe geçeceğini" söyledi.

Mahçupyan'a göre, PKK'nın cezaevindeki lideri Abdullah Öcalan, hakkındaki algının kısa sürede değiştiği nadir insanlardan biri. Başdanışman "10 sene önce neler deniyordu, şimdi neler deniyor. Abdullah Öcalan’ın kendisi hakkında kaygısı olduğunu düşünmüyorum. İdeolojik olarak gerçekten bir rehber ve lider. Öcalan’ın çok geniş bir prestij alanı var. Bunu tabii ki kendisi de yarattı. Onun çok fazla kaybedeceği bir şey olmayabilir" dedi.

Öcalan'ın cezaevi koşullarıyla ilgili tartışmalar üzerine de, "Abdullah Öcalan’a bir şey verilmesine gerek yok, o alıyor zaten. Kendisini karizmatik hale getiriyor" dedi.

"DAVUTOĞLU ABES BİR LAF SARFETTİ"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural basın toplantısında, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun "Çözüm süreci Kuvayı Milliye'nin devamı" sözlerine de tepki gösterdi: 

"Davutoğlu abes bir laf sarf etti. Kime karşı mücadele sürdürüyorsunuz? PKK ile birlikte müzakere sürdürülüyorsa bu Kuvayı Milliye'yi bastırmak isteyen Kuva-i İnzibatiye'den başka bir anlam taşımıyor demektir. Çözüm süreci ile Kuvayı Milliye sürecinin devamını getirdiğini söylüyor, çözüm süreci ile Kuvayı Milliye'yi nasıl mukayese edersin?