BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den halka cahil cühela yakıştırması

MHP'den Eskişehir vekili seçilen Prof. Dr. Ruhsar Demirel, seçimlerle ilgili olarak halka ilginç yakıştırmalarda bulundu

Abone ol

MHP'den Eskişehir vekili seçilen Prof. Dr. Ruhsar Demirel, seçim sonuçlarını yorumladı. Demirel, konuşmasında üstü kapalı biçimde halka cahil-cühela yakıştırması yaptı.

MHP'den Eskişehir milletvekili seçilen Prof. Dr. Ruhsar Demirel, "Kanla, irfanla kurduk bu milleti. Dolayısıyla biz nigahbanız, bekçiyiz, sahibiz. Kimsenin endişesi olmasın. Bizim azımız çoktur. Önemli olan iktidar değil muktedir olmaktır. Biz her zaman muktedirdik. Bu memleketi vatan bilen, bu milleti kendi milleti bilen herkes için konuşacağız." dedi. 38 yıl aradan sonra Eskişehir'den TBMM'ye giden 2 kadın milletvekilinden biri olan MHP'li Demirel, partisinin il binasında düzenlediği teşekkür toplantısında konuştu. MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesiyken Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin direktifleriyle memleketi Eskişehir'den milletvekili adayı gösterilen Demirel, seçim sürecinde çalışmalarına destek veren parti teşkilatı üyelerine teşekkür etti. Demirel, "Herkes çalıştı, elinden geleni yaptı. Vatandaşa bizim için göz kulak oldu. Dil oldular anlattılar, ayak oldular gittiler. Eskişehir bu kadar ses verdi. Biz o sesi aldık ve bundan sonraki süreçte gereğini yapacağız." diye konuştu.

CAHİL CÜHELA YAKIŞTIRMASI

"Sözümüz yine söz. Biz Eskişehirlinin sesi olacağız." diyen Demirel, bundan sonra da anlatmaya devam edeceklerini belirterek, şöyle dedi: "Biz neyi anlatacağız? Bu güne kadar garip - gurebayı, cahil - cühelayı çevireceğiz ve anlatacağız. Bu güne kadar fakir - fukara anlatanlara, cahil - cühelayı tekrardan anlatacağız. Çünkü bu kısmı hiç anlatılmadı. Hep fakir - fukara, garip - gureba. Demek ki, bir de cahil cühelalık durumumuz var."

BİZ HARBİYE MARŞI'NI DERS ALDIK

Harbiye Marşı'nı ders aldıklarını vurgulayan Prof. Dr. Ruhsar Demirel, söz konusu marştan dizeler okudu. Demirel, şöyle konuştu: "Çünkü biz Harbiye Marşı'nı ders aldık. Kanla, irfanla kurduk bu milleti. Dolayısıyla biz nigahbanız, bekçiyiz, sahibiz. Kimsenin endişesi olmasın. Bizim azımız çoktur. Önemli olan iktidar değil muktedir olmaktır. Biz her zaman muktedirdik, Türk insanı her zaman muktedirdir. Bu memleketi vatan bilen, bu milleti kendi milleti bilen herkes için konuşuruz. Herkesin hakkı için, eşitliği için biz kendimizde söz hakkı buluruz."

FAKİR- FUKARA EDEBİYATINDAN İLİM İRFANA GEÇMEK LAZIM

Milletin kendisine milletvekilliğini emanet ettiğini hatırlatan Demirel, "O vekalet kutsaldır. Dolayısıyla millet adına, memleket adına, işsizlerimiz adına, kadınlarımız adına, gençlerimiz adına, yaşlılarımız adına, esnafımız için, 4-C'lilerimiz için, çiftçilerimiz için, emeklilerimiz için, muhtarlarımız için hepsi için seçimden önce de konuştuk, seçimden sonra da konuşacağız. Demek ki derdimize doğru anlatamadık. O sebeple biraz daha yüksek sesle, belki biraz daha çok, bizim gördüklerimizi onlara da göstermek için tekrar tekrar, bıkmadan usanmadan, garip - gurebanın, fakir - fukaranın sorununu cahil cühelaya da anlatmak bizim görevimizdir." ifadesini kullandı. AK Parti'nin bu kadar oy alabileceğini tahmin etmediklerini ifade eden Demirel, "AK Parti'nin bu kadar oy alacağını kimse tahmin etmiyordu. O sebeple söyledim. Fakir- fukara edebiyatından biraz ilim -irfana geçmek lazım." dedi.