BIST 8.795
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.237,45
HABER /  GÜNCEL

MHP'den Ermeniler'le ilgili çok sert açıklama!

Başbakan Erdoğan'ın, Ermeni sorununa ilişkin açıklaması Türkiye ve dünya gündemine bomba gibi düştü. Tuğrul Türkeş çok sert açıklama yaptı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Başbakanlık'tan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 1915 olaylarının yıldönümü öncesinde bir mesajı yayımlandı. Mesaj 9 dilde dünya ajanslarına da servis edildi.

Mesajın yayınlaması sonrası açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, "Açıklamayı istismarın önüne geçmek için yaptık" dedi.

Ermeni "tehcirinin" yıldönümü olan 24 Nisan'dan önce yaptığı sürpriz açıklama Ermeni aydınları tarafından "eksiklikleri olmasına rağmen oldukça önemli" olarak değerlendirildi.

ERDOĞAN'DAN FLAŞ ERMENİSTAN AÇIKLAMASI- TIKLAYIN

Başbakan Erdoğan'ın gündem değiştiren bu açıklamasını İNTERNETHABER'e yorumlayan MHP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş açıklamayı skandal olarak değerlendirdi.

Türkeş şunları söyledi:

TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI'NA UYGUN OLMAYAN AÇIKLAMA


En yumuşak haliyle şöyle değerlendirebilirim; Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'na uygun olmayan bir açıklama  AGOS'a böyle bir demeç verip problemi böyle hallettiğini sanıyorsa çok yanılır.  

Başbakan'ın bu açıklamayı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda yapmasının sebebini sorgulayan Türkeş sözlerine şöyle devam etti:

23 NİSAN'A GEREKLİ ÖNEMİ VERMİYOR


"23 Nisan'a gerekli önemi vermiyor, Başbakan'ın bugün mecliste yaptığı konuşmada da aynı tavrı gösterdi. 23 Nisan, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 94'üncü kuruluş yıldönümü, Sayın Başbakan'ın ilgisini yakalayamıyor, dikkatini çekemiyor. Onun için başka konuları da bugüne karıştırmak suretiyle bugünün mana ve ehemmiyetini hafifletiyor. İkincisi ise, yarın 24 Nisan ve Diaspora Ermenilerinin ne yapacağını hep beraber yaşayacağız. Onların yapacaklarından önce de bu çok hafif kaçtı."

Ermenilerin yaptıkları açıklamayla Başbakan'ın açıklamalarından memnun olmasını da değerlendiren Türkeş sözlerine şöyle devam etti:

NEDEN BU AÇIKLAMA 23 NİSAN'DA?

"Tabi Türkiye'nin önemli günlerini kurallarını yıkan bir Başbakan muhakkak ki Ermenilerin hoşuna gider. Yahu bugün 23 Nisan. Bu meclisin kuruluşunun yıldönümü, TBMM çatısı altında alt tarafı 10 dakikalık bir konuşma yapacak, onda bile yine kendi ailevi, kişisel problemlerini dile getirdi. Aynı zamanda bugün yayınlanacağını bilerek de Ermenilerle ilgili bir açıklama yaptı. Açıklamanın muhtevasının dostane olmasına, zeytin dalı uzatılmasına bakmıyırum, bugün 23 Nisan. Neden 23 Nisan'la ilgili bir şey yapmıyorsun da bugün yapıyorsun, geriye kalan 364 gün torbaya mı girdi."

ERMENİLERİN BUNCA YILLIK AZMIŞLIĞINI ÇÖZEBİLİR MİYİZ?

"Böyle sadec suya demeçle Diaspora Ermenilerinin bunca yıllık kudurmuşluğunu, azmışlığını çözebilir miyiz? Ben Ermenistan'la iyi ilişkilerimiz olmasın manasında söylemiyorum ama bu mudur yani! Türkiye'nin Başbakan'ının böyle bir günde bunları söylemesi normal midir? 19 Mayıs'ta da yapsın, 30 Ağustos'ta da yapsın böyle açıklamalar. Türkiye'nin milli, manevi bütün değerlerini bombalamak üzere yeniden açıklamalar yapsın, onlar bundan memnun olacaklardır."