BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.489,28
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den erken seçim onayı!

Başbakan'ın danışmanının yazısındaki erken seçim işareti için MHP'dun olumlu görüş.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu seçim kozu Ak Parti'nin kendi içindeki gevşemenin üstünü örtmek için kullanılma ihtimalinin yüksek olduğunu görüyorum" dedi.

TBMM'de gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın danışmanının '2014'de yerel seçim, Cumhurbaşkanlığı Seçimi ve erken seçim' ifadesini kullandığını, bunun genel seçimlerin 1 yıl öne alınması olarak algılandığını, MHP'nin böyle bir seçim takvimi konusunda tavrının ne olacağının sorulması üzerine 2015 yılında yapılacak genel seçimlerin 2014'e alınması ile ilgili iradenin TBMM'ye ait olduğunu belirten MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başbakan Erdoğan'ın "sandık" ifadesini kullanmasından sonra söylediği, "Zamanını tayin edin, biz hazırız" ifadelerini hatırlattı.

Ak Parti'nin yeni taktik arayışı içinde olduğunu savunan Vural, "Sayın Başbakan 'kesinlikle erken seçim yok' demişti. Şimdi danışmanı böyle söylüyor. Hangisine güveneceğiz? Başbakan'a güven azaldığı için danışmanın söylediği daha önemli hale gelmiş olabilir. Cumhurbaşkanlığı seçimine endeksli olarak bir parlamento oluşturma ya da Cumhurbaşkanlığı seçiminde meydana gelebilecek bir kutuplaşmayı siyasi ranta dönüştürme taktiklerinin konuşulduğunu ortaya koyuyor. Bu seçim kozunu Ak Parti'nin kendi içindeki gevşemenin üstünü örtmek için kullanılma ihtimalinin yüksek olduğunu görüyorum" diye konuştu.

DEVLET SIRRI TARTIŞMALARI

Meclis'e Devlet Sırrı Kanun Tasarısı'nın sunulduğunu belirten Vural, "Şuanda bekliyor, görüşmeleri yarım kaldı. Bu zihniyet, despot bir yönetimin geçmişte yaptıklarının üstünü devlet sırrıyla örtme amacıyla hazırlanmaktadır. Ak Parti'nin bugüne kadar yaptığı yanlışlıkların üzerini devlet sırrı kavramı ile örtmek suretiyle bunların açıklanmasını ötelemek amacıyla bu kanunu çıkartıyorlar. Bu süreç içinde yapılan kirli ve pis pazarlıkların devlet sırrı adı altında üstünün örtülmesi bizatihi Başbakan'ın başkanlığındaki bir kurul ile her bakanlıkta kendilerinin neleri yaptığını devlet sırrına geçtiğinde kendileri belirleyecek. Körler sağırlar birbirlerini ağırlar" şeklinde konuştu.

GENEL KURUL'DA KÜFÜR TARTIŞMALARI

Genel Kurul'da yaşanan küfür olaylarına da değinen Vural, yaşanan olayları talihsiz olarak niteledi. Irkçı ve bölücü söylemlerin Genel Kurul'da dile getirildiğinin altını çizen Vural, "Bu milletin ekmeğini suyunu yiyen, nefesini alan insanlar, bu milletin egemenliğine hürmet etmeliler. Türkiye'deki siyasetteki gerilim, diyalog ve uzlaşma eksikliği parlamentoda milletvekillerinin kullandığı üslupları hakarete, küfre kadar götürüyor. MHP olarak hakarete ve küfre giden bu gelişmeleri kabul etmemiz mümkün değil. Son zamanlarda zorbalığa dayanan girişimleri de TBMM'de yaşatıyorlar. Parlamentoda ağır eleştiriler olacak ama bunu bir hakarete ve küfre götürme kesinlikle kabul edilemez. Çoğunluk partisi de yapılan eleştiriler karşısında tahammüllü olmalıdır" ifadelerini kullandı.