BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,83
ALTIN 2.429,41
HABER /  POLİTİKA

MHPden Erdoğana komplo davası

MHP'nin Mahir Kaynak ve Erol Mütercimler aleyhine açtığı davanın görülmesine devam etti. Sanıklar suçlamaları reddetti.

Abone ol MHP'nin, yayımlanan bir programda, ''partinin manevi şahsiyetine saldırıda bulunulduğu'' iddiasıyla Kanal D ile program konukları Prof. Dr. Mahir Kaynak ve yazar Erol Mütercimler aleyhine açtığı manevi tazminat davasının görülmesine devam edildi.

Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Mütercimler ve Kaynak ile tarafların avukatları katıldı. Kaynak, duruşmada, ''32. Gün'' programında yaptığı konuşmanın eleştiri bile olmadığını, yalnızca bir tespitte bulunduğunu söyledi.

Davaya konu açıklamalarının programdan önce bir gazetede haberleştirildiğini ancak buna karşın herhangi bir dava açılmadığını anlatan Kaynak, ''Benim MHP'yi itham etmem için 'Bu operasyonun failleri budur' demem lazım. Ben, bahsettiğim operasyonun MHP tarafından yapıldığını belirtmedim. Ayrıca 14 yıldır yazı yazıyorum ama ilk defa hakim önüne çıktım'' dedi.

Duruşma, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

Dava dilekçesinde Mütercimler'in de, ''MHP'ye Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kurulan komploda çok önemli bir rol biçildiğini düşünmekteyim. Fakat MHP için düşündüğüm şey, salt milliyetçi bir parti olduğu değil. Artık MHP'nin son dönemde yerli yerine oturtulmaya çalışılan küresel, bu para sermayesi içinde önemli bir oyuncu olarak tayin edildiği... Ve bundan dolayı da son milletvekili seçiminde listeye bazı isimlerin dahil ettirildiği şeklinde bir düşüncem var. Ama Erdoğan'a komplo kurulma meselesi konusunda hiçbir tereddütüm yok'' iddiasında bulunduğu kaydedilmişti.