BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den 'Cuma namazı' çağrısına flaş yanıt!

"Yarın cuma namazından sonra seçim hükümeti kuralım" diyen Başbakan Davutoğlu'na MHP'den cevap geldi

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA
Twitter

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AKP MYK toplantısının ardından açıklama yaptı. Bir yandan Türkiye'de OHAL dönemlerinin sona erdiğini iddia eden Davutoğlu, bir yandan da operasyonların "kararlılıkla" devam edeceğini söyledi. Davutoğlu, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye çağrı yaparak, Cumhurbaşkanı'nın karar almasına gerek kalmadan, Cuma namazından sonra oturup seçim hükümeti kurma konusunda konuşmayı teklif etti.

MHP'den Davutoğlu'nun bu çağrısına yanıt Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya'dan geldi. Karaka'ya, "MHP'nin dört şartını kabul etsinler cuma namazından sonra bu hükümet hemen kurulur" dedi.

"Tercih onların, ya Öcalan'ın ipine sarılacaklar, ya MHP'nin dört temel ilkesini kabul edecekler, biz değil elimizi, gövdemizi taşın altına koymaya hazırız" diyen Karakaya'nın açıklamaları şöyle:

YA BİZİM ŞARTLARIMIZ YA ÖCALAN'IN ŞARTLARI

MHP'nin duruşu başından beri net ama sürekli farklı algı yaratma peşindeler. Bizim söylediklerimiz çok net; bizim dört şarımızı kabul etsinler. 

Ya bunu kabul edecekler ya da Dolmabahçe'de okunan 10 maddelik mutabakata sarılacaklar. Burada tercihi onlar yapacak. Diğer partilerin yapacağı bir şey yok, bu süreci yöneten AKP. 

HEMEN CUMA'DAN SONRA KURULUR

Dönüp, "Evet ben bu dört şartı kabul ediyorum MHP ile koalisyonu kuruyorum derse, cuma namazından sonra hükümet kurulur, hem de çok güzel, çok hayırlı olur" dedi.

MEVLAM NEYLERSE GÜZEL EYLER

MHP söyleyeceğini söylemiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi ya MHP'nin 4 şartını kabul ederek milletin ipine sarılacak ya da 10 maddelik Dolmabahçe mutabakatını kabul ederek Öcalan'ın ipine sarılacak!

Birincisi olursa bir koalisyon çıkar, ikincisi olursa seçim hükümet'i çıkar. Tercih kendilerine ait. Cuma Namazını bir kılalım. Cumadan sonra bakalım ne olacak? Görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler!