BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den CHP'ye sert gönderme!

CHP ile MHP arasındaki gerilim sürüyor. MHP’li Yalçın, “CHP, destekçisi basınla ortak ağız kullanarak MHP aleyhinde kampanya yürütmektedir” dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, bir yazılı açıklamayla CHP’ye tepki gösterdi. CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’ın, bir gazetede yayımlanan köşe yazısında, “MHP hakkında mesnetsiz suçlama ve ithamlarda bulunduğunu” ifade eden Yalçın, Sağlar’ın, “MHP’ye oy verenlerin kitleler halinde nedamet duyduklarını” öne sürdüğünü anlattı. Yalçın, şunları kaydetti:

CHP DÖKÜLÜYOR

“Fikri Sağlar’ın bu zorlama beyanları, tabanı HDP’ye kayan CHP’nin 7 Haziran’da uğradığı kayıpların muhtemel bir erken seçimde tekrarlanmaması için ortaya konan ümitsizce çabalar ve çırpınışlardır. CHP, destekçisi basınla ortak ağız kullanarak MHP aleyhinde kampanya yürütmektedir. Bu, bilinçli, maksatlı bir linç ve iftira kampanyasıdır. CHP ve bu partinin destekçileri bizimle uğraşıp çuvaldızı MHP’ye batıracaklarına önce iğneyi kendilerine batırmalıdırlar. Başka bir tabirle bizim gözümüzde kıymık aramaya çalışmak yerine kendi gözlerindeki merteği çıkarmalıdırlar. Zira CHP tel tel dökülmektedir. CHP, 2011 seçimlerindeki konumundan geriye düştüğü halde seçimin galibi gibi davranmaktadır. Öyle ki yeni kurulacak hükümetin başı veya hiç olmazsa bir parçası olmak için daha ilk günden görücüye çıkan genç kız gibi davranmaya başlamıştır.”

NEFRET GİRDABI

“CHP, hem kel hem de foduldur. Türkiye AKP eliyle içinden çıkılması zor bir terör batağına saplanmışken, daha dün 32 vatandaşını menfur bir terör saldırısında kaybetmişken, bazı CHP’li vekillerin işi gücü bırakıp MHP ile uğraşması çok acıdır. Nefret söylemi üzerinden MHP’yi kamuoyu vicdanında mahkum etmeye soyunanlar, kendi nefret girdaplarında boğulacaklardır.”