BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.308,38
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den CHP'li Özgür Özel'e sert başkanlık yanıtı

CHP ile MHP arasında başkanlık gerilimi yaşanıyor. CHP'li özgür Özel'in dünkü suçlamalarına yanıt MHP'den yanıt gecikmedi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "CHP Genel Başkanı kapılarını açarken; sözcüsü, körün fili tarifi gibi hayallerindeki tariflerle uğraşmaktadır. Anayasa değişiklik teklifini görünceye kadar temkinli olmalarını tavsiye ediyoruz." dedi.

Akçay, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in, dün yaptığı açıklamada kullandığı ifadelerle "polemiğin aldatıcı cazibesine kapılarak bir kez daha demagojinin esiri olduğunu" kaydetti.

DEDİKODU YOLUNDAN AYRILAMADIĞINI GÖSTERMİŞTİR

Özel'in, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Anayasa çalışmaları konusunda CHP'ye yaptığı çağrıyı bağlamından kopardığını belirten Akçay, "Dervişin fikri neyse zikri de odur' misali Sayın Özel kendi argo ve cinsiyetçi düşüncelerini bilinçaltına çıkararak lüzumsuz sözler sarf etmiştir. Kendisi için kronik hale gelen falcılık ve dedikodu yolundan ayrılamadığını göstermiştir. Ancak bilmelidir ki bu yol çıkmaz bir yoldur. Partimize yönelik saldırılar artık 'Benim oğlum bina okur, döner döner yine okur' misali aynı nakaratın tekrar tekrar dile getirilmesinden başka bir anlam ifade etmemektedir." değerlendirmesinde bulundu.

"Muhalefete muhalefet etmek" seçeneğine yönelenlere, kendi partilerindeki çelişkileri örtbas etme gayretinden uzaklaşıp Türkiye’nin meselelerine çözüm aramalarını, diyalog ve iş birliği içinde olmalarını tavsiye ettiklerini kaydeden Akçay, şu ifadeleri kullandı:

MHP'NİN ÇÖZÜM ARAYIŞLARINDAN NEDEN RAHATSIZSINIZ

"Ülkemizde kutuplaşmayı arttıran ve düşmanlığı körükleyen meselelere MHP'nin çözüm arayışlarından neden rahatsızsınız? Anayasal düzeni yok sayan fiili durumdan rahatsız değil misiniz? Bütün hırçınlığınız, yıllardır büyük bir hevesle sarıldığınız tahterevalli siyasetinden vazgeçmemek için mi? Çözümsüzlük, kutuplaşma ve kamplaşmayı bugüne kadar siyasetlerinin merkezi haline getirenler bilmelidir ki MHP bu oyunu bozacaktır. Partimize yönelik saldırılar haklılığımızın ve doğru yolda olduğumuzun delilidir.

UCUZ SİYASET

CHP Genel Başkanı kapılarını açarken; sözcüsü, körün fili tarifi gibi hayallerindeki tariflerle uğraşmaktadır. Anayasa değişiklik teklifini görünceye kadar temkinli olmalarını tavsiye ediyoruz. MHP’nin çağrısı, ucuz siyaset yerine Türkiye’nin gerçek ve acil sorunlarına çözüm üretmede omuz omuza, kafa kafaya çalışmayadır. Çağrımız, Türkiye’yi fiili durumlardan ve hukuksuzluktan hep birlikte kurtarma üzerinedir. Unutulmasın ki ülkemizin istikbali iktidar ve imtiyaz kaybetme duygusuyla değil, dayanışmayla, milli değerlerde ve hukukta buluşmayla garanti altına alınabilecektir."