BIST 8.896
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.239,68
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den çarpıcı 'şerefsiz listesi' açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Bahçeli gündemi sarsan 'şerefsiz' çıkışı için "Bizde bir liste yok. Vatan hainleri ortada zaten. Sayın Öcalan bizim liderimizdir diyen partinin mensupları için Başkanımız bilinçlice şerefsiz tabiri kullanmıştır" ded

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin polemik yaratan "HDP'ye oy veren şerefsizler listesi" şeklindeki ifadeleri için "Bizde bir liste yok. Vatan hainleri ortada zaten. Bu şerefsizler doğuyu verelim kurtulalım diyenler. Bu kesimin vatan sevgisi yok. Sayın Öcalan bizim liderimizdir diyen partinin mensupları için Başkanımız bilinçlice şerefsiz tabiri kullanmıştır" dedi.

"İSTERSENİZ ÇANTAMDA LİSTESİ VAR"

Bahçeli'nin danışmanı Metin Özkan'ın dün akşam katıldığı bir TV programında Bahçeli'nin bahsettiği "Viski içip oyunu HDP'ye veren şerefsizlerin" bir de listesi olduğunu açıklaması üzerine "Kimlerdir? İsterseniz çantamda listesi var ama; 3 bin kişi açıp burada saymayayım, zamanımız kalmayabilir" demişti.

celal-adan.20150804174823.jpg 

"BİZDE BİR LİSTE YOK"

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan'a Özkan'ın bu sözleri soruldu. Adan, "Bizde bir liste yok. Vatan hainleri ortada zaten. Bu şerefsizler, doğuyu verelim kurtulalım diyenler. Bu kesimin vatan sevgisi yok. 'Sayın Öcalan bizim liderimizdir' diyen partinin mensupları için Başkanımız bilinçlice şerefsiz tabiri kullanmıştır. Her türlü şerefsizliğe öncülük yapan PKK ile birlikteliğe devam edenlerin, Devlet Bahçeli’ye dil uzatmaya gücü yetmez. " dedi.

TARTIŞMA YARATAN AZINLIK HÜKÜMETİ AÇIKLAMASINI DA DEĞERLENDİRDİ

Adan, Reuters'a açıklama yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın tartışma yaratan ve sonradan yalanladığı 'azınlık hükümetini desteklemek için Kasım ayında erken seçimi şart koştuklarını' söylediği iddia edilen açıklaması için "Azınlık hükümetini desteklemediğimiz çok net. Türk askerinin dağlarda şerefsizce davranan PKK’ya karşı verdiği mücadeleyi destekliyoruz" diyen Adan, "Bu alçaklarla sonuna kadar savaşırız" ifadesini kullandı. 

mhp-semih-yalcin-erken-secim-azinlik-hukumeti-aciklamasi.20150804174838.jpg