BIST 9.717
DOLAR 32,54
EURO 34,88
ALTIN 2.425,79
HABER /  POLİTİKA

MHPden Çankayaya kadın aday

MHP'de adaylık başvuruları tamamlandı. İstanbul, Ankara ve İzmir büyük ölçüde belli oldu. Çankaya için ise bir kadın aday gündemde.

Abone ol



ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA - MHP’de yerel seçimler için başvuru süresi sona erdi. MHP’nin Çankaya’da kadın aday olarak Başbakanlık eski Müsteşarı ve MHP’nin 22 Temmuz seçimlerinde İzmir milletvekili adayı Füsun Koroğlu’nu göstermesi bekleniyor. Büyük iller için ismi netleşenler var. Son kararı Devlet Bahçeli verecek.

Çankaya için adaylığının henüz kesinlik kazanmadığını bildiren Koroğlu, "Görev verilirse, seçimde onurla mücadele ederim. Böyle bir görev bana onur verir" dedi. Koroğlu, 22 Temmuz 2007 milletvekili seçiminde, İzmir'de MHP'nin 3. sıra milletvekili adayı idi. Ancak, MHP İzmir'de iki milletvekilinde kaldı.

40. YIL İÇİN BAŞARI
2009'da 40. kuruluş yılını kutlamaya hazırlanan MHP'de Bahçeli, 19 Mart 2009'da yapılacak yerel seçimlerde 40 yıllık mücadelenin başarılı olması gerektiğini sık sık vurgulyor. MHP Aday Belirleme Komisyonu, dün süresi sona eren başvuruların ardından önümüzdeki hafta adaylık tasnifini yapacak. Ardından Bahçeli'nin başkanlığındaki MHP Başkanlık Divanı, aday listesini olgunlaştıracak. Özellikle başta büyük kentler olmak üzere, aday listesine son şekli, Genel Başkan Devlet Bahçeli verecek.

BÜYÜK İLLER
İzmir'de İl Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara'da ise Beypazarı’nın "başarılı" Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. İstanbul'da eski Futbol Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy'un ismi önde olmasına rağmen, MHP yetkilileri, güçlü başka adayların da bulunduğunu belirtiyorlar.

Bunlar dışında Diyarbakır'da Abdullah Azrakçı, Tunceli'de Mehmet Hedef, Kırşehir'de Arif Kılıç, Aksaray'da Ramazan Kaşlı, Yozgat'ta Mehmet Ali Çakır, Karaman'da İsmet Hatipoğlu, Afyon'da eski Belediye Başkanı Hayrettin Barut, Ceyhan’da mevcut Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Gümüşhane'de Mustafa Canlı, Artvin Borçka'da Oral Küçük, Yusufeli'nde Yusuf Sağlam, Manavgat'ta Zeynel Şenol'un isimleri öne çıktı.

MHP’nin aday adayı bolluğu yaşanan İstanbul, İzmir, Bursa, Mersin, Adana gibi büyük illerde ise kamuoyu yoklaması yapması ve öne çıkan ismi aday yapması bekleniyor.