BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,83
ALTIN 2.439,25
HABER /  GÜNCEL

MHPden Beşiktaşa güzel aday

MHP'nin kadın adayı "Beşiktaş Cennet olacak" sloganıyla işe koyuldu bile...

Abone ol

Turizmci, işkadını ve öğrenci kimliğine siyaseti de ekleyen Cennet Süzer, Beşiktaş Belediye Başkanlığı için MHP’den aday oldu… Bahçeşehir Üniversitesi Çevre Koruma ve Kontrol Bölümü’nde öğrenimine devam eden Cennet Süzer, seçim kampanyasına “Beşiktaş Cennet olacak” sloganıyla başlıyor…

İLK İŞ OLARAK TRAFİĞE EL ATACAK

Beşiktaş Belediye Başkanı seçilmesi durumunda ilk icraatının Beşiktaş’taki trafik ve ulaşım problemini çözmek olduğunu belirten Cennet Süzer, bunun için mimar ve mühendislerden oluşan bir ekiple birlikte çalışarak çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi.

 

Bu projelerden en önemlisi Bebek-Akatlar ve Fulya-Levazım-Ortaköy arasında gerçekleştirilecek tüneller. By Pass adı verilen başka bir projeye göre de Ulus, Levent, Dikilitaş ve Bebek bölgesindeki trafik sıkışıklığını ara yollardan ana yollara bağlanarak aşmak ve bu bölgelerdeki trafiği rahatlatmak mümkün olacak.

DENİZ SHUTTLE PROJESİ

Bir başka ulaşım projesi de Beşiktaş bölgesinde tüm deniz hattını kullanabilecek olan “Deniz Shuttle” projesi… Bu proje ile trafiğin yoğun olduğu saatlerde insanları keşmekeşten kurtarmak ve yerli/yabancı turistlerin ulaşımını eğlenceli bir hale getirmek hedefleniyor.

Bebek’te gerçekleştirilecek “Mini Marina” projesi ile de tekneleri daha uygun şartlarda korumak ve hizmet vermek mümkün olacak.

 

HALK MECLİSİ OLUŞTURULACAK

Şeffaf belediyecilik anlayışı çerçevesinde, Beşiktaş’a bağlı 23 mahalleden ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan bir “Halk Meclisi” oluşturulacak. Halkın sorunlarını direk olarak öğrenmeye fırsat tanıyacak bu oluşum, belediye meclisinin danışma kurulu özelliğini taşıyacak.


BEŞİKTAŞ'A HASTANE

Bunun dışında kadınlar, çocuklar, engelliler ve yaşlılar için çeşitli sosyal projeleri olan Cennet Süzer, Beşiktaş bölgesine yeni bir hastane kazandırmayı da planlıyor.


Kendisini “Atatürkçü, laik ve çağdaş bir iş kadını” olarak tanımlayan Cennet Süzer, Pera Palas Oteli’nin eski sahibesi olduğu için Atatürk’ten kalan bir çok hatıra eşyaya da sahip. Bu eşyaları yıllardır özel aile koleksiyonunda muhafaza eden Cennet Süzer, Beşiktaş’ta kuracağı Atatürk Müzesi’nde bu hatıraları sergilemeyi planlıyor.


CENNET SÜZER KİMDİR?

 

İsmihan ve Hasan Süzer’in 5. çocuğu olarak 1959’da Gaziantep’te dünyaya gelen Cennet Süzer, Gaziantep Kız Meslek Lisesi’ni 1977 yılında bitirdi. Ardından, İngilizce eğitimi için İstanbul’a geldi ve bir yıl sonra Cumhur Teker ile evlendi.

 

1979 yılında kızı Enci (Teker) Velidedeoğlu, 1980 yılında oğlu Evren Teker, 1993 yılında ise küçük oğlu Esli Teker’i dünyaya getirdi. Eşine ait şirkette pazarlama ve halkla ilişkiler alanında görev alarak iş hayatına başlayan Cennet Süzer, 1982 – 1994 yılları arasında İstanbul Turizm Otelcilik Turizm ve Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi, 1994 – 1996 yılları arasında İstanbul Turizm Otelcilik Turizm ve Tic A.Ş.’ye ait Pera Palas Oteli Genel Müdürü olarak görev yaptı.

 

Cennet Süzer, 1983 yılında İstanbul’daki görevine eş zamanlı olarak Almanya’da kurdukları şirkette de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olarak hizmet verdi. Eşi Cumhur Teker’i 2002 yılında kaybeden Cennet Süzer, iş hayatına faal olarak devam etti. 1996 yılından itibaren İstanbul Turizm Otelcilik Turizm ve Tic A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve murahhas azası olarak görev yaptı.

 

Cennet Süzer, iş hayatına atıldığı ilk günden beri, yaşlılar ve kimsesiz çocuklar için gönüllü çalışarak, birçok dernekte faal olarak görev aldı. Gaziantep’te kendi adını taşıyan Cennet Süzer Anaokulu ve Cennet Süzer Kimsesiz Engelliler İlköğretim Okulu ile aile bireylerinin adlarını taşıyan Ali Süzer Sağır Dilsiz Okulu, Hasan Süzer Lisesi ve İstanbul’daki Ümraniye İsmihan Süzer İlköğretim Okulu da olmak üzere toplamda beş adet okul bulunuyor. Cennet Süzer, babası Hasan Süzer’in adına Gaziantep’te kurulan Etnografya Müzesi’ne de çok değerli katkılarda bulundu.

 

2006 yılında girdiği Bahçeşehir Üniversitesi Çevre Koruma ve Kontrol Bölümü’nde öğrenimine devam eden Cennet Süzer, 2007 yılında tüm işlerini çocuklarına devrederek, 2007 yılı genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi 2. bölgeden 8. sıra adayı olarak aktif siyaset hayatına atıldı. Cennet Süzer, 2009 Yerel Seçimler kapsamında Milliyetçi Hareket Partisi Beşiktaş Belediyesi Başkan adayıdır.