BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,39
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den Başbakana tepki yağıyor!

Bugün günlerden salı. Yani partilerin grup toplantılarının olduğu gün. Bahçeli'nin sözlerini eleştiren Başbakana MHP'li vekillerden tepki yağıyor!

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Bugünkü grup konuşmaları sonrasında MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin, Bursa mitinginde  "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına karşı verdiği, "O günler de gelecek" yanıtının arkasında durduğunu söylemesi damga vurdu. Başbakanınsa grup konuşmasında Bahçeli'nin bu sözlere sert çıkması MHP'li vekilleri kızdırdı. MHP milletvekili Özcan Yeniçeri ve Muharrem Varlı internethaber'e konuştu.

Özcan Yeniçeri, Türkiye'nin başına bir çorap örüldüğünü ve MHP'nin ülkesini korumaktan asla vazgeçmeyeceğini söyledi:

AKP BDP'Lİ OLDU

"Parlamentoda 3 tane siyasi parti var, AKP, CHP, BDP ve MHP. BDP zaten PKK'nın meclisteki siyasi temsilcisi, AKP anlaşıldı ki kraldan çok kralcı, biraz daha fazla BDP'li. CHP de kredici parti. Bu çerçeve içerisinde MHP'nin farklı bir duruş içerisinde olmasını hazmedememek demokrasiyi hazmedememektir. Çok net söylüyorum ki, dün söylediğinin bugün tam tersini yapan bir başbakanın her söylediğini herkes alkışlarsa o demokrasiye nasıl güveneceğiz biz. Bu yönetime demokrasi denebilir mi? Başbakana göre, Kürt sorunu denen sorun ülkenin sorunuydu Avrupa karışamazdı, füze kalkanı müslümanlara karşı kurulmuş bir tuzaktı, Türkiye'de kurulamazdı ve bu başbakana göre Suriye ve İran dostluğu karşıda bir yerde duruyor. Başbakanın söyledikleri ve yaptıkları hakkında ciddi bir aykırılık var, o halde birilerinin başbakana yaptıklarının yanlış olduğunu, attıkları adımın ülkenin menfaatine uygun olmadığını  söylemesi gerekiyor, bu görevin yerine getirilmesi lazım."

ÜLKE İŞGAL EDİLİRKEN SUSACAK MIYIZ?

"Biz sayın Başbakanın hoşuna gitsin diye bir açıklama yada konuşma yapmıyoruz. Başbakan ne kadar çok MHP liderinin de görüşlerini eleştirirse o görüşlerin ne kadar rafine ve doğru olduğu ortaya çıkar. Başbakan BOP'un eşbaşkanı olduğunu ifade etti, kendisine defalarca istifa etmesi için ya da açıklama yapması için çağrıda bulunduk. Bugüne kadar böyle bir açıklama gelmedi ve şu anda kendisi Türkiye Cumhuryeti'nin Başbakanı değil, BOP'un eşbaşkanı olan bir zatın uygulamalarını gerçekleştiren kişidir. Buna karşı çıkmak da ülkesini, dilini, milletini seven herkesin yapması gereken birşeydir."

"Ülke işgal edilecek, ülke bölünecek, ülkede dil içerisinde dil, millet içerisinde millet, sınır içerisinde sınır meydana getireceksiniz bu millet sessiz sedasız, uyuşturulmuş bir biçimde oturup bunun sonucuna katlanacak, birileri böyle olacağını mı sanıyor? Düne kadar elinde silahla dağda Mehmetçik şehit eden, ellerinde Mehmetçik kanı bulunan insanların elini sıkıyor Sayın Başbakan, onlarla işbirliği yapıyor, onlarla rota çiziyor. Bu memleketin ekmeğini yiyip, suyunu içen herhangi birisinin bunu makul ve meşru görmesi, vicdanında veya aklında bir problem olduğunu gösterir. Bu memlekette köpeksiz köyde değneksiz gezilmeyeceğini Türk milletinin hassasiyetlerine saygılı bir şekilde davranmak durumunda ve konumundadır, kendisini başkana yapabilmek, Anayasayı değiştirebilmek için İmralı'daki eli kanlı ve "Ben Tanrıyı aştım, Öcalan oldum" diyen yarı zerdüşt, yarı, tabiri yerindeyse, Putperest olan kişiyle oturup tükiye'nin geleceğini konuşmak Türkiye'nin geleceğini karartmak için yapılmış bir komplodur."

BAŞBAKAN TİTREYİP KENDİNE GELMELİDİR

"Şu anda Uluslararası sistemin dayattığı bir projeyi devreye sokuyorlar. Bu projeye göre Türkiye, yerel yönetimlerin güçlenmesi adı altında özerk Kürdistan'ın kurulması, onun da yanında Büyükşehir Belediyeleri ile bunun devreye sokulması söz konusu. Bunlar, milletten saklanıyor. Güneydoğu'da ne kadar devlet otoritesi, ne kadar KCK otoritesi olduğu tartışılır. Ne yapalım peki, vatanın bir bölümünü vatan bayrağından ayırarak, vatan hukukundan ayırarak mı bir yönetim ortaya konmasını seyir mi edeceğiz? Şunu söyleleyim, Sayın Bahçeli çok ciddi bir uyarı yapmıştır ve bu uyarıyla Başbakanın titreyip kendisine gelmesi gerekir. ABD-İsrail tutsaklığından kurtulması ve Türk milletinin hassasiyetlerine uygun bir hale gelmesi gerekir. Hiçbir şeye karşı Trükiye sigortalı değil, pnun için Sayın Başbakanın söylenenleri çarpıtması manidardır.  Sayın Başbakanın demokrasi ve sivil siyaset diye bir problemi yoktur, sivil siyasete diz çöktüren silahlı siyasetin savunucusu haline gelmiştir. Şu anda PKK, demokrasiye karşı şiddetin galibi olmuştur. Demokrasiye galip gelmenin yansımasırı PKK ile olan ilişkidir. Başbakan hangi kavramı kendi lehine kullanabiliyorsa onu kullanarak kendi lehine siyaset yürütmeye çalışmaktadır. Bürün amacı, bütün gücü elinde toplayacak olan Başkanlığı alabilmek."

" Bu açılım safsatası ortaya çıktıktan sonra, şu anda birileri yüksek moral ve yüksek performans içerisinde bir şeyleri millete dayatma konusunda çalışıyor. Bir tarafın değerleri yükseltilirken diğer tarafında kafasına vuruluyor, jandarmayla, askerle, şunla bunla denetim altında tutulmaya çalışılıyor"


Devlet Bahçeli'nin "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına Devlet Bahçeli'nin verdiği, "O günler de gelecek" sözlerinin arkasında olduğunu söyleyen Yeniçeri şunları söyledi:

"Kadrolu medyanın kadrolu MHP düşmanları bu sözü çok saptıryor. Bundan beslenen işbirlikçi bir medya söz konusu ve tüm bunlar onların zırvaları. Milletin uyanık, dinamik ve diri olması gerekir. Her şey demokratik sivil siyaset içerisinde gerçekleşecektir, o sözün anlamı da budur. Bu sözlerin altında başka bir şey aramasınlar, doğrudur ve MHP'nin başlattığı bu mitingler devam edecektir."

 MHP milletvekili Muharrem Varlı ise, bu sözlerin savaş çağrısı değil, ülkenin bütünlüğünü korumak için söylendiğini ve tüm MHP'nin bu sözlerin arkasında olduğunu belirtti:

MİTİNG HAKKIMIZ YOK MU?

"MHP'nin yaptığı mitinglerin ana konusu zaten, "ülkene sahip çık".  Bursa'da başlamamızın nedeni de, Osmanlı Devleti'nin kurulduğu yer olması. Bir tarafın bölücülerle pazarlık yapma hakkı varken, bizim miting yapma hakkımız yok mu? Biz en demokratik hakkımızı yapıyoruz, Türk milletine gidip bu olanları anlatacağız. Son kararı Türk Milleti verecek. Biz MHP olarak, savaştan yana değiliz, biz sadece ülkenin bölünmesini istemiyoruz, onların bütün planlarının amacının ülkeyi parçalamak olduğunu bildiğimiz için bu mitingleri yapıyoruz ve halka gidiyoruz.

"Sayın Bahçeli, "o günler de gelecek" sözlerinin arkasındayım dedi, biz de Sayın Genel Başkanımızın arkasında olduğu her şeyin arkasındayız."