BIST 9.080
DOLAR 32,39
EURO 35,00
ALTIN 2.325,63
HABER /  GÜNCEL

MHP'den Başbakan'a 'kol koparma' yanıtı

Meclis Soruşturma Komisyonu, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış ile Erdoğan Bayraktar'ın, Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesine kararı bugün verecek.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Karar oylamasının yapılacağı toplantı bugün saat 15.00'da başlayacak.

Dört eski bakanla ilgili kurulan Meclis Soruşturma Komisyonu çalışmalarında sona gelindi.
Komisyon, bakanların Yüce Divan'a gönderilip gönderilmemesi konusunda nihai kararını bugün verecek.

MHP Isparta milletvekili Nevzat Korkmaz, komisyondan çıkacak kararın nasıl bir karar olacağını internethaber.com'a yorumladı

RESMEN HORMONLU DOSYAYDI

AKP'nin şu ana kadar 17-25 Aralık hırsızlık, yolsuzluk meselesi ile ilgili ortaya koymuş olduğu tavırlara, uygulamalara bakınca, "Perşembenin gelişi çarşambadan bellidir" demek istiyorum. Biliyorsunuz AKP 7 ay Meclis Soruşturma Komisyonunu kurmamak için özel gayret sarfetti, sonra Meclis kurulması kararını verdi, 64 gün üye vermedi, muhalefet üyelerine gözünün üzerinde kaşın var dedi beğenmedi. Netice itibariyle komisyon kuruldu fakat komisyona ilk fezleke geldiğinde Sayın Çiçek sudan sebeplerle iade etmişti, ondan sonra ikinci defa dosya geldiğinde dosya resmen hormonlu bir dosyaydı. Özel, dizayn edilmiş, içinden bazı suçlamalar çıkarılmıştı. Yeni Komisyon Başkanı Hakkı Köylü, balıkta kalan son birkaç kılçığı da çok gördü, dizin pusulası yok diye onu da iade etti.

ÜMİTVAR DEĞİLİM

Daha sonra dışarıya bilgi yayın yasağı getirildi, arkasından insanlar oraya bilgi ve belgeler yağdırmaya başladılar, Komisyon Başkanı bunları dikkate almadı, kabul etmedi. İnsanlar ifade vermek istediklerini belirten yazılar yazdılar ama ifadeye çağrılmadılar. 5 Ocak'ta Komisyon raporunun açıklanacağı söyleniyor. Bu yapılan ve edilenlere baktıktan sonra doğrusu çok ümitvar değilim, yani AKP'nin tutumu malumun ilanı olacak, yapacakları 17-25 Aralık'ı aklamak olacak.

RAPORDAN ÇOK ŞEY BEKLEMİYORUM

Dolayısıyla suçlamaları, suçtan kabahat haline çevirecek, böyle sanıyorum. Dört Bakanın belki bir ikisini göndermeyebilir velhasıl hepsini gönderse bile suç nebileri değiştiği için oradan aklansın ve elimde de seçimlere giderken "yücedivanda bu dosyalardan aklandılar" kozu olsun isitiyorlar. Hukuku kendi siyasi emellerine alet etmek üzere kullanacaklar. Ben Komisyon raporundan çok şey beklemiyorum. Bu bakanları belki aklayacak ama bu yara kamu vicdanında kanamaya devam edecek.

BU NE PERHİZ BU NE LAHANA TURŞUSU

Ortalıkta 17-25 Aralık gibi bir yüz karası durum var. Bunun üzerine gitmek ve bunu bir açıklığa kavuşturmak üzere yapması gereken bir çok şey olduğu halde Ahmet Davutoğlu bunlara seyirci kaldı. Kendi hükümetini kurarken proğram önceliklerinden biri olarak yolsuzlukla mücadeleyi açıkladı. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Gayrisamimi bir tavır. "Kolunu koparırız" demiş, kimse senden kelle, kol koparmanı falan istemiyor, biz ortadaki ciddi yolsuzluk iddialarının muhakeme edilmesini bekliyoruz. Bunlar hamasi nutuklar, Davutoğlu samimi değil.