BIST 9.562
DOLAR 32,50
EURO 34,80
ALTIN 2.488,98
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'de neler oluyor Atilla Kaya istifası

MHP Genel Merkezi, İstanbul Milletvekili Atilla Kaya'nın istifasıyla ilgili açıklama yaptı.

Abone ol

MHP, Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Atila Kaya'nın istifasının kabul edildiğini açıkladı. Bu arada Kaya'nın istifasıyla birlikte Ankara hareketlendi. Kulislerde, TBMM'deki yeni anayasa için yapılacak oylamada MHP'deki fire sayısının beklenenden daha yüksek olabileceği konuşuluyor.

Ülkücü camianın önemli isimlerinden Ülkü Ocakları eski Genel Başkanı Atilla Kaya'nın milletvekilliği dışında, partideki görevlerinden istifa etmesi Ankara kulislerini de hareketlendirdi. İddialara göre Balgat yönetimi, yeni anayasa için "hayır" oyu vereceğini dillendiren Atilla Kaya'dan istifası istedi. Kaya'nın bu talep üzerine istifa ettiği belirtildi.

MHP'DEKİ SAYI 7'YE YÜKSELDİ

Atilla Kaya'nın istifasıyla birlikte MHP'deki "hayır" oyu kullanacak milletvekili sayısı 7'ye yükseldi. Bu arada kongre sürecinde muhaliflere yakın bir isim olan Seyfettin Yılmaz'ın da yeniden genel merkez yönetimi ile buzları erittiği ve uzun bir aradan sonra Balgat'a gittiği belirtiliyor. 

MHP'DEKİ FİRE ARTABİLİR

Bu arada Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde Meclis'teki yeni anayasa için bir oyum var onda da "evet" kullanacağım sözleri MHP'li milletvekillerini rahatlattığı iddia ediliyor. Oylamada şu ana kadar genel kurulda "hayır" oyu kullanacağı tahmin edilen 7 milletvekilinin önümüzdeki günlerde daha da artabileceği belirtildi. İddialara göre Meclis'teki oylamada "hayır" oyu kullanacak MHP'li milletvekili sayısı 19!

KAYA'NIN İSTİFA ÖNEMLİ

Atilla Kaya'nın partideki görevlerinden ayrılması tabana da mesaj olarak yorumlanıyor. Siyaset kulisleri Ülkücü camia için önemli bir figür nitelindeki Atilla Kaya'nın muhaliflerle hareket etmeyeceği; ancak olası bir referandumda milliyetçi camianın bu tür söylemlerden etkilenebileceği belirtiliyor.

Bu arada MHP'den yapılan açıklamada, Atilla Kaya'nın genel merkezdeki görevlerinden istifasının kabul edildiği açıklandı.