BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.505,90
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den AK Parti'ye sandık mesajı!

MHP'li Celal Adan, AK Parti ile CHP arasındaki kritik koalisyon görüşmesi öncesi konuştu. Adan iki formüle de kapıları kapadı.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, AK Parti'nin kuracağı azınlık hükümetine de seçim hükümetine de destek vermeyeceklerini söyledi. 7 Haziran seçimleri sonrası milleti hiç aldatmadıklarını ifade eden Adan, koalisyon için MHP'nin şartlarını yeniden sıraladı, Çözüm Süreci için çıkarılan yasal düzenlemeleri eleştirdi.

Celal Adan CNN Türk'te katıldığı programda AK Parti ve CHP koalisyon görüşmeleri öncesi konuştu. MHP'nin AK Parti'nin belirleyeceği siyasi iradenin hiçbir yerinde olmayacaklarını ifade eden Adan, MHP'nin seçimlere hazır olduğunu söyledi. İşte Adan'ın Ankara'daki o kritik görüşme öncesi yaptığı açıklama;

"Süreçle ilgili milletimizi hiç aldatmadık biz! 7 Haziran akşamı ne dediysek halen oradayız. Esneme olmaz. Çünkü Milliyetçi Hareket Partisi, parti çıkarlarını ön plana çıkaran bir anlayış içerisinde değil.

"BİTTİ DEMEKLE SÜREÇ SONA ERMEZ"

Çözüm Süreci bitmeli dedik ama bu bitti sözüyle bu süreç sona ermez. Şimdi ikimiz girip Kandil'de teröristlerle görüşebiliriz. Neden? Meclis'te yapılan yasal düzenlemelerle bu suç olmaktan çıktı. Hiçbir şey olmamış gibi Adalet ve Kalkınma Partisi'nin programına bizim "evet" dememiz mümkün mü? O zaman ne dedik biz? Adalet ve Kalkınma Partisi'nin normalleşmesi lazım. Bunu açacak olursak, yetkili kurulların yerli yerine oturması, Cumhurbaşkanı'nın kendisini geri çekmesi, Cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzluk olayı 17-25 Aralık sürecinin aktörlerinin yasal sürecin karşısına getirilmesi gerekmektedir.

"NE AZINLIK NE DE SEÇİM HÜKÜMETİ..."


Biz Adalet ve Kalkınma Partisi'nin belirleyeceği siyasi iradenin hiçbir yerinde olamayız. Ne azınlık hükümetinin yanında oluruz ne de kuracağı seçim hükümetine bakan veririz.

Seçimden korkmayan morali üst seviyede olan tek parti Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Her gün bir polisin, askerin şehit olduğu karakolların basıldığı, Türkiye sınırlarında belli vatandaşlardan vergilerin toplandığı, dağa kaçırıldığı bir ülkede başbakan olsanız ne olur, olmasanız ne olur!"