BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP'den AK Parti'ye OHAL çağrısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti'ye OHAL çağrısı yaptı. Vural, "OHAL düşünceniz varsa Meclis'i hemen toplayalım" dedi.

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, artan terör eylemleri ardından yaşanan gelişmelere ilişkin soruları yanıtları. 

Meclis'te konuşan Vural, terör olaylarına karşı gösterilen haklı tepkinin vatandaşlar arasında bir çatışmaya dönüşmemesi gerektiğini, milletin bugüne kadar bu konuda duyarlı davrandığını ifade etti. Vural, "Lanetimizi teröre, saygımızı da şehide gösterecek bir davranış içinde olmamız gerekiyor" dedi.

MHP olarak daha önce AK Parti'ye, "Çözüm Süreci'nden vazgeçin, milli ve üniter devleti tartışmaktan vazgeçin" dediklerini, terörle mücadele için neler yapılması gerektiğini anlattıklarını kaydeden Vural, "(Asayiş kontrolleri yapılıyor, PKK alan hakimiyetini oluşturmuş, OHAL ilan edin) dedik. Ne oldu? Ankara'da çay, kahve sohbetiyle terörle mücadele edilmez. Alandaki insanının yetkisini, gücünü elinden aldınız. Aksine terörist başlarıyla Oslo'da toplandınız. MHP olarak bunları söyledik" diye konuştu.

MECLİS'İ HEMEN TOPLAYALIM 

Anayasa'nın OHAL ilan edilmesi şartlarını açıkça belirttiğini ve bu şartların şu an mevcut olduğunu dile getiren Vural, AK Parti'ye yönelik "OHAL düşünceniz varsa, Meclis'i hemen toplayalım" dedi.

Bakanlar Kurulu'na sınır ötesi operasyon yetkisi verildiğini anımsatan Vural, "Ey Davutoğlu, bu operasyon yetkisini ne zaman Genelkurmay'a verdiniz? Hangi tarihte verdiniz? 23 Temmuz'u niye beklediniz?" diye sordu.

Türkiye'nin bir beka sorunuyla karşı karşıya olduğunu belirten Vural, bu sorunun nedeninin Türkiye'yi yöneten zihniyetten kaynaklandığını savundu.

400 VEKİL VERMEDİ DİYE... 

Vural, şöyle devam etti:

"Biz 'Çözüm Süreci'nden vazgeçin' dedik geçmediniz; 'terörist başını siyasi aktör haline getirmeyin' dedik, siyasi aktör haline getirdiniz; 'PKK'yı Kürtlerin temsilcisi konumuna getirmeyin' dedik, Kürtlerin temsilcisi konumuna dönüştürdünüz.

Türkiye'yi yönetenler, 'Çözüm Süreci'nde PKK silah stokladı, güvenlik güçlerimiz de buna müdahale etmedi' diyerek bugün Dağlıca'da, Iğdır'da şehit olan polislerimizi, askerlerimizi suçlayacak noktaya gelmişse, niye bunları yazmıyorsunuz? Kim suçlu? Terörle mücadele için operasyon yetkisi istediklerinde vermeyen kimdi? Şimdi itiraflar ardı ardına geldi.

İçi yanan şehit anaları, babaları, karakteri bozuk diye sorgulanıyorsa; ey basın, ey medya, milletin gözü ve kulağı olun.

Millet suçlanıyor '400 vekil vermedi' diye. Şehit anaları, babaları suçlanıyor, ızdıraplarını dile getirdi diye, askerim ve polisim suçlanıyor, silahlar stoklanırken bunlar görmezden geldiler diye. Böyle bir sorumsuzluk olabilir mi?"